Adjunctul ambasadorului Marii Britanii promite noi parteneriate pentru botoşăneni

Adjunctul ambasadorului Marii Britanii promite noi parteneriate pentru botoşăneni
Judeţul Botoşani ar putea avea noi colaborări cu investitori britanici, în special în domeniul infrastructurii. Esther Blythe, Adjunct de Misiune al Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti, însoţită de Georgiana Gheaţă, din cadrul Secţiei Comerciale a ambasadei, au dat asigurări în acest sens prefectului de Botoşani.

În cadrul unei vizite efectuate de diplomatul britanic joi, 27 septembrie, reprezentanţi ai judeţului au prezentat puţinele contacte pe care botoşănenii le-au avut în ultimii ani cu parteneri din Regatul Unit, dar şi potenţialul economic al judeţului.



Prefectul Adrian Constantinescu a mulţumit vice-ambasadorului pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului de diverse fundaţii şi organizaţii britanice, iar preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a detaliat domeniile în care activează agenţi economici puternici, potenţiali parteneri ai investitorilor englezi.

Este cazul să dezvoltăm o relaţie substanţială şi consider că această vizită este doar un început. Există în Marea Britanie companii interesate să investească în special în infrastructură. Infrastructură rutieră, de mediu şi de turism. Avem în vedere şi industria alimentară, cea a lemnului şi, de ce nu, investiţiile în IT. Le vom transmite deschiderea şi oportunităţile de aici, a declarat reprezentantul Regatului Unit.

În acest context, autorităţile botoşănene s-au angajat să furnizeze ambasadei Marii Britanii detalii privind proiectele de modernizare a infrastructurii din judeţ, astfel încât să se poată realiza parteneriatele dorite.

La finalul întâlnirii vice-ambasadorul Marii Britanii a făcut schimb de materiale reprezentative pentru cele două părţi, cu prefectul judeţului şi vicepreşdintele Consiliului Judeţean, Doina Federovici.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28
1

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
93

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...

Bistro Provence, un loc unde simplitatea și eleganța se împletesc armonios pentru a crea o atmosferă relaxantă (galerie foto)

astăzi, 12:44
208

La Bistro Provence din Botoșani poți să savurezi o cafea de calitate sau o gustare delicioasă, dar și un pahar de vin în compania unui preparat simplu și gustos.Bucăt...