ADA MACOVEI: "CJ nu-si permite o noua angajare de cheltuieli masive in domeniul de asistenta!"

ADA MACOVEI: "CJ nu-si permite o noua angajare de cheltuieli masive in domeniul de asistenta!"

ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani

Consilierul judetean Ada Macovei s-a abtinut, in sedinta Consiliului Judetean de marti, de la votul care viza transferul unui mobil de la Scoala de Arte si Meserii din Dorohoi, aflata in subordinea CJ, catre Directia Generala de Asistenta Scoala si Protectia Copilului Botosani, pentru persoanele cu nevoi speciale care sunt in prezent in Centrele de la Dersca si Ionaseni, Ada Macovei motivandu-si gestul prin faptul ca acel spatiu nu poate fi folosit in conditiile actuale, fiind necesare renovari capitale, bani de care nu dispune in prezent CJ.

"Am fost de acord cu schimbarea destinatiei spatiului, el apartine oricum Consiliului Judetean. Am facut toate, incepand de la Consiliul de Administratie al ISJ, ulterior la Ministerul Educatiei, pentru schimbarea destinatiei, pentru ca actiunilor de invatamant nu mai serveste in starea in care se afla Centrul Scolar. Copiii de acolo au fost schimbati pentru ca acolo erau conditii mai bune, iar aceasta cladire despre care se face referire este intr-un stadiu avansat de degradare, a fost schimbata doar tamplaria, dar asta nu inseamna ca sunt conditii bune pentru a fi mutate acolo persoanele asistate. Din punctul meu de vedere, in acest moment CJ nu-si permite o noua angajare de cheltuieli masive in domeniul de asistenta si protectiei persoanelor cu nevoi speciale", a declarat Ada Macovei.

Sefa invatamantului botosanean a mai spus ca, atunci cand vor fi accesate fonduri europene si cand se va pune problema de cofinantare a oricarui proiect, isi va da acordul de consilier judetean, fara niciun fel de problema.

Reamintim ca proiectul de hotarare de CJ, aflat pe ordinea de zi a sedintei de astazi, cu privire la transmiterea din administrarea Scolii de Arte si Meserii Dorohoi in administrarea CJ a unui imobil aflat in domeniul public al judetului Botosani nu a fost aprobat marti, consilierii PDL fiind cei care s-au aratat impotriva acestui transfer, din cauza starii de degradare in care se afla imobilul respectiv.

Respingerea proiectului a starnit reactii vehemente din partea consilierului Dumitru Codreanu, dar si a altor consilieri, Mihai Tabuleac facand chiar mentiunea ca Ada Macovei, desi a sprijinit acest transfer prin documentatia realizata si interventiile la Ministerul Educatiei, a decis marti sa dea un vot politic.

Tensiunile au fost alimentate de discutiile iscate de un alt proiect, aprobat anterior, cel referitor la validarea in functia de consilier judetean a lui Mihai Arosoaie, care o inlocuieste, din partea PSD, pe Manuela Zarug. Democrat-liberalul Cristian Achitei a solicitat votarea impotriva acestei validari pana cand PSD nu va vota validarea unui consilier PDL in Consiliul Local Dangeni, solicitare care a incins spiritele in plen.   

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
107

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
137

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
213

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...