Ada Macovei catre directori: Va asumati raspunderea pentru profesorii care nu vor fi corecti la bac!

Ada Macovei catre directori: Va asumati raspunderea pentru profesorii care nu vor fi corecti la bac!

ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani

"Promovabilitatea de suta la suta la bac nu este in regula", spune sefa Educatiei botosanene. Ada Macovei, inspectorul general al ISJ Botosani, a declarat, in cadrul unei intalniri cu toti directorii unitatilor de invatamant din judet, desfasurata astazi in Aula Colegiul National "A.T.Laurian", ca nu crede in promovabilitatea de suta la suta de la examenul de bacalaureat.

Ada Macovei i-a raspuns astfel colegului sau din conducerea ISJ, Daniel Botezatu, care, in cadrul aceleiasi intruniri, a felicitat directorii de licee care au inregistrat rezultate remarcabile la bacalaureatul 2010.

"Daca domnul inspector adjunct lauda acele unitati de invatamant in care promovabilitatea la bac a fost suta la suta, eu vreau sa va spun ca nu este in regula. Astfel de rezultate genereaza cercetari amanuntite, asa incat niste rezultate in concordanta cu mediile obtinute de elevi in timpul anului ar fi mult mai realiste", a declarat Ada Macovei.

De asemenea, inspectprul general le-a cerut directorilor sa nu mai faca liste cu profesorii care vor sa participe la desfasurarea examenului de bacalaureat.

"Puteti trimite liste in continuare, daca va asumati raspunderea pentru acei profesori. Anul acesta acei profesori trimisi pe liste aflate sub semnatura directorului de unitate si care nu isi vor face treaba corect vor fi trasi la raspundere de cel care a semnat pentru ei", a mai spus Ada Macovei.   

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
499

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
158

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
431

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...