Ada Macovei ar putea pierde sefia Inspectoratului Scolar!

Ada Macovei ar putea pierde sefia Inspectoratului Scolar!

 ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani  

Ada Macovei, inspector şcolar general, ar putea fi înlocuită din funcţie. Şi asta pentru că fostul inspector şcolar general, Horia Negrescu, a obţinut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dreptul de a reveni pe funcţie.

Din punct de vedere legal, el se poate întoarce la Inspectorat în baza unui ordin al ministrului Educaţiei sau a învestirii cu formulă executorie a sentinţei dictate împotriva Ministerului Educaţiei, scrie Monitorul de Botosani in editia de astazi.

Horia Negrescu a fost eliberat din funcţie pe 9 ianuarie 2008, pe motiv că a primit calificativul "nesatisfăcător" la evaluarea activităţii.

Acesta declara atunci că se va adresa instanţei, pentru a obţine măcar o reparaţie morală, dat fiind faptul că era singurul şef din învăţământul botoşănean care primise un asemenea calificativ.

Tot atunci, Horia Negrescu anunţa că nu mai intenţionează să revină la conducerea Inspectoratului Şcolar.

Ada Macovei este la curent cu faptul că Horia Negrescu a câştigat procesul, dar a precizat că nu deţine informaţii privind intenţiile acestuia, conform celor relatate de Monitorul de Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

astăzi, 19:09
206

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

astăzi, 17:41
277

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

astăzi, 16:43
639

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...