Acuzatii de hartuire la Colegiul National "A.T.Laurian". O secretara ameninta ca va face publice acte incriminatoare!

Acuzatii de hartuire la Colegiul National "A.T.Laurian". O secretara ameninta ca va face publice acte incriminatoare!
Un post de secretara restructurat si o decizie a instantei care obliga unitatea scolara sa reangajeze o persoana care nici nu s-ar fi prezentat la concurs provoaca haos in unul dintre cele mai mari licee ale judetului Botosani!

Conform datelor prezentate de Ioan Onofrei, directorul Colegiului National "A.T.Laurian" Botosani, povestea a inceput anul trecut, in momentul in care s-a primit dispozitie de reducere cu 5% a posturilor, in cauza fiind vorba despre restructurarea unui post de secretar.

Inainte de organizarea concursului, secretara Doinita Covaliu a solicitat concediu de odihna, motivand ca are nevoie de timp pentru a se pregati de examen. Spre surpriza tuturor, insa, angajata nu s-a prezentat la concurs. In schimb, a contestat in instanta ca a fost data afara, iar instanta i-a dat castig de cauza, astfel ca unitatea scolara a fost obligata, ieri, sa o reangajeze pe post.

Ioan Onofrei spune ca Doinita Covaliu a refuzat, la reincadrare, sa semneze fisa postului, iar o parte din angajati se plang ca sunt hartuiti si amenintati de secretara, care le-ar spune ca detine documente, liste de la bacalaureat, pe care ii ameninta ca le va face publice.

"Problemele se pot rezuma la faptul ca suntem hartuiti si amenintati. Este in conflict cu toata lumea de la Laurian, ne ameninta ca va face publice nu stiu ce documente pe care le are acasa. Ieri a fost reangajata pe post, dar a refuzat sa semneze si fisa postului. Astazi vom sesiza Consiliului de Administratie toate aceste aspecte, si Politia si Parchetul, dat fiind ca ea spune ca are documente care apartin liceului, ceea ce este practic un furt. Noua ni se pare incorecta decizia instantei, ea fiind reangajata pe un post care nu mai exista", a declarat pentru Stiri Botosani Ioan Onofrei, directorul Colegiului National "A.T.Laurian".

In cursul zilei de astazi, vom incerca sa obtinem si un punct de vedere al Doinitei Covaliu.

 

Revenim cu amanunte!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
346

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
369

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
223

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...