Acul Justiţiei intră mai adânc! Botoşăneni arestaţi în lipsă, în dosarul "Cuibul de viespi"!

Ancheta în cazul "cuibului de viespi" se întinde tot mai mult, iar "acul" justiţiei funcţionează şi de la distanţă. Operaţiunea orchestrată de procurorii DIICOT de la Arad continuă cu alte şi alte arestări.

Suspecţii, între care şi mai mulţi botoşăneni, sunt acuzaţi că, începând cu 2012, ar fi recrutat în jur de o sută de persoane sărace care, în schimbul unor promisiuni de angajare, ar fi acceptat să fie duse în Danemarca, însă odată ajunse acolo victimele erau obligate să execute activităţile impuse de către aceştia. Mulţi dintre cei folosiţi de grupare erau din judeţul Botoşani.

De exemplu, sub pretextul îndeplinirii formalităţilor de angajare impuse de către lege, suspecţii au uzat de actele de identitate ale victimelor şi au constituit firme fantomă, au deschis conturi bancare şi au obţinut cărţi de credit, prejudiciul fiind de aproape şapte milioane de euro.

"Cuibul de viespi" a fost destructurat în prima parte a lunii martie, odată cu descinderile organizate de DIICOT la 20 de adrese, inclusiv pe teritoriul judeţului Botoşani. În timpul descinderilor, anchetatorii au găsit şi o geantă cu 1,5 milioane de lei, pe care au confiscat-o. Acum, doi botoşăneni, cercetaţi în dosar, s-au ales cu arestare preventivă în lipsă, dispusă de o instanţă a Tribunalului Arad şi confirmată ulterior de Curtea de Apel Timişoara.

(foto: aradon.ro)
Astfel, la propunerea DIICOT, au fost arestaţi preventiv Leonardo B. şi Bogdan Cosmin D., "pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 24 martie 2016 şi până la data de 22 aprilie, inclusiv." De asemenea, instanţa a admis şi propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- DIICOT Biroul Teritorial Arad şi a dispus “arestarea preventivă a inculpaţilor: - S. Ramona, C. Dan, zis “Chiorul (tot botoşănean, la fel ca primii doi), C. Dorina şi C. Nastasia, pe o perioadă de 30 de zile de la data prinderii şi încarcerării a inculpaţilor. Instanţa a respins cererea formulată de avocaţii inculpaţilor, privind luarea măsurii preventive a controlului judiciar.

Mai mult, în dosar au fost deja plasate sub control judiciar, respectiv în arest la domiciliu, alte două botoşănence, una din Ştefăneşti şi una din municipiul Botoşani. Marţi, judecătorii arădeni vor lua în dezbatere propunerea procurorilor DIICOT de prelungire cu încă 30 de zile a măsurii arestului la domiciliu în cazul Adelei D., din Ştefăneşti.

 

Spune-ne opinia ta