Preşedintele Consiliului Judeţean: "Să ferească Dumnezeu să creadă că la Nova Apaserv e huzur. Dacă şi-au permis să..."

Directorii de la Nova Apaserv, dar şi membrii Consiliului de Administraţie, pot să îşi ia gândul că vor avea salarii mai mari, aşa cum şi-au dorit.  Preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, susţine că în plenul Consiliului nu va fi aprobată o majorare cu acea cotă variabilă din profit.  

Chiar dacă legea permite ca managementul să aibă pe lângă leafă şi un procent din profit, şeful Consiliului Judeţean consideră că nu este morală la ora actuală acordarea unui astfel de bonus financiar. Sorescu spune că acest lucru se poate întâmpla doar atunci când la nivelul judeţului Botoşani vor fi finalizate toate investiţiile  cu fonduri europene, în reţeaua de alimentare cu apă şi canal.

În ultima şedinţă de Consiliu Judeţean proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli la operatorul de apă, care prevedea şi acordarea acele cote variabile, a fost retras de pe ordinea de zi, neprimind aviz din partea comisiei juridice.

“Trebuie să refacă bugetul de venituri şi cheltuieli, să scoată acele cote variabile şi aceasta este condiţia ca bugetul să treacă.  Să ferească Dumnezeu să creadă că acolo e huzur, că am impresia că unii asta îşi închipuie. Legea le dă voie şi la o parte de variabilă şi pentru Consiliul de Administraţie, şi pentru managementul de acolo, dacă îndeplinesc nişte indicatori.  În momentul în care vom implementa toate proiectele cu finanţare europeană şi vom atrage toate fondurile putem lua în discuţie lucrul acesta. Până atunci, cel puţin cât sunt eu pe scaunul de preşedinte, nu discutăm", a spus Gheorghe Sorescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean susţine că în cazul în care la Nova Apaserv directorii au încasat până acum acea cotă variabilă, vor trebui să o restituie, întrucât nu a fost prevăzută în buget o astfel de creştere.

“Ne-am uitat pe bugetul rectificat de anul trecut şi nu au avut cotă variabilă. Dacă şi-au permis să ia cotă variabilă vor da banii înapoi, în bugetul pe anul acesta nu au şi nu va trece, nu că nu vreau eu, nu va fi de acord Consiliul în plenul său. Dacă au luat bani pe anul trecut şi bugetul nu  a prevăzut asta trebuie să îi dea, dacă nu dau îi va imputa Curtea de Conturi, iar pe anul acesta bugetul nu trece cu cotă variabilă. Legea le dă voie, dar nu e moral. Sunt nişte sume care le permit să îşi desfăşoare activitatea fără să beneficieze şi de o cotă variabilă", a conchis şeful Consiliului Judeţean.

 

Spune-ne opinia ta