Actul de proprietate detinut de medicul Vasiliu pentru Lacul cu nuferi cuprinde "niste erori"

Actul de proprietate detinut de medicul Vasiliu pentru Lacul cu nuferi cuprinde "niste erori"
Comisia mandatata de Consiliul Judetean pentru a negocia un pret in vederea cumpararii Lacului cu nuferi nu poate face deocamdata acest lucru, din cauza unor erori aparute in actul de proprietate, lacul apartinand familiei medicului Dorin Vasiliu. 

"Avem o comisie mandatata care inca nu a ajuns in stadiul de negociere, pentru ca trebuie operate o serie de ajustari in actele de proprietate. E nevoie de delimitarea prin inscriere in cartea funciara a suprafetelor pe care noi le luam în patrimoniu. Proprietarul avand suprafete mai mari este nevoie de desprindere a ceea ce avem noi nevoie. Au fost si niste erori in ceea ce priveste inscrierile privind parcelele de acolo, mai intai trebuie corectate aceste erori si apoi, in cazul in care comisia mandatata si proprietarul ajung la un consens pe seama studiului de evaluare, atunci vom initia un alt proiect de hotarare de Consiliu Judetean pentru a initia operatiunea", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean.

Potrivit acestuia, in actele de proprietate figureaza niste drumuri care, potrivit legii, ar trebui sa fie in domeniul public si nu in cel privat.

"In aceste acte de proprietate figurau niste cai de acces, niste drumuri care, dupa lege, ar trebui sa fie in domeniul public. La interventia noastra facuta către Oficiul de Cadastru si Directia Silvica am primit documentele doveditoare cum ca in mod gresit au fost incluse in titlul de proprietate, ele fiind in domeniul public. Am solicitat proprietarului sa-si clarifice situatia in ceea ce priveste titlul de proprietate", a precizat presedintele Consiliului Judetean.

Terenul pe care Consiliul Judetean vrea sa il treaca in domeniul public al judetului are o suprafata de 31.245 de metri patrati si se afla in proprietatea familiei medicului veterinar Dorin Vasiliu. Acesta a optat pentru vanzarea Lacului cu nuferi catre judet, desi exista si varianta de a primi in schimb un teren in comuna Mihai Eminescu, oferta pe care insa a refuzat-o.

Odata cu includerea in circuitul turistic a Lacului de la Ipotesti, va putea fi demarat si proiectul care vizeaza modernizarea drumului ce face legatura dintre Ipotesti si drumul catre Suceava, care in prezent este drum forestier.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
267

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
316

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
251

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...