Inca un pas pentru botosanenii care asteapta o locuinta ANL!

Inca un pas pentru botosanenii care asteapta o locuinta ANL!
Comisia de analiza din cadrul Primariei Botosani a definitivat, joi, lista cu botosanenii care vor primi la inceputul lunii mai locuinte in blocurile ANL Cismea.

Din cele 1.284 de dosare depuse, doar 96 de familii vor primi repartitie in cele 60 de aspartamente si 36 de garsoniere care mai sunt disponibile la ora actuala.

Viceprimarul Florin Ghiorghita sustine ca lista nu este definitiva si ca cei care mai au lipsa de la dosar anumite documente pot sa le completeze pana pe data de 31 martie.

"S-a facut o prima evaluare a acestor dosare, cu verificari prin sondaj, membrii comisiei de analiza au lucrat si au pus in grila de punctaj absolut toate modificarile aduse la dosare de catre cei care au facut solicitarile. Noi am facut o prima verificare, o prima lista, lista respectiva va fi publicata pe site-ul Primariei Botosani si la afisier, cel mai probabil in cursul zilei de vineri, si va fi aprobata in sedinta de Consiliu Local de pe data de 31 martie. Pe urma, va fi o perioada de 15 zile in care ei vor putea depune contestatiile, dupa ce vor putea fi analizate contestatiile, in functie de modificarile aparute in lista, pentru ca e foarte posibil sa mai fie si greseli, sa mai scape cate un document, si oamenii pot sa mai aduca acte din urma, si atunci in sedinta din luna aprilie ele vor intra din nou in forma finala in aprobarea Consiliului Local", a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.

O parte dintre dosarele depuse sunt vechi de mai bine de zece ani, si reprezenantii Primariei recunosc ca este tot mai greu sa faci fata solicitarilor, in conditiile in care numarul de locuinte ANL construite este mic.

"Sunt foarte multe cereri si prea putine apartamente construite. Cu toate acestea, noi avem un numar destul de mare de apartamente construite in ultimii ani in Botosani, avem undeva la peste 500 de apartamente date tinerilor, la dosarele ANL, si atunci e normal ca cererea sa vina in continuare", a mentionat Ghiorghita.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
13

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
22

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
61

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...