Vesti bune de la Suceava: Profesorii vor primi banii vineri, cel tarziu luni!

Vesti bune de la Suceava: Profesorii vor primi banii vineri, cel tarziu luni!
In urma cu scurt timp, presedintele Consiliului Judetean Suceava a avut o discutie telefonica prin care a primit asigurari de la prim-ministru ca in urmatoarele ore va fi emis ordinul prin care se va aproba transferul sumelor necesare salariilor profesorilor din Botosani si Suceava.

"Ultima discutie am avut-o cu domnul Gheorghe Flutur imediat dupa terminarea mitingului profesorilor de la Suceava, a sunat la Bucuresti la domnul ministru al Educatiei, dar la telefon a raspuns prim-ministrul, probabil ca domnul Funeriu nu a avut curajul sa raspunda. Era acolo si ministrul Finantelor si se lucra la un ordin comun privind transferul unor sume, pentru a se putea plati salariile profesorilor. Ministrul Educatiei a cerut de la cei doi inspectori scolari generali, din Suceava si Botosani, necesarul de fonduri si pe Legea 221 si fara Legea 221, profesorii care au hotarari judecatoresti isi vor primi salariile asa cum prevad aceste sentinte. Este o chestiune de ore, in functie de cat de repede va fi emis acest ordin, se vor vira si banii pe carduri, vineri, sau cel mai tarziu luni", a declarat pentru Stiri Botosani, in urma cu scurt timp, Liviu Marian Pop, secretar general LSI.

Liviu Marian Pop a mai precizat ca, in paralel, se lucreaza la o ordonanta de Guvern care sa rezolve problema salariilor pe tot anul.

O noua runda de discutii intre liderii de sindicat din Botosani si primarul Catalin Flutur a avut loc joi, in jurul orei 15.30, in incercarea de a se identifica o solutie pentru blocajul in care se afla de aproape doua saptamani invatamantul botosanean.

"Domnul primar nu are nimic oficial, dar ne-a spus ca exista un proiect de ordonanta, privind transferul unor sume, dar este nevoie de avizul Consiliului Economic si Social. Dupa ce acest proiect va trece prin acest Consiliu, probabil ca se va rezolva acest conflict de munca, dar nu stim in ce formula vor fi primite salariile, cu hotarari judecatoresti sau altfel. Nu stim cand se va da aceasta ordonanta, dar noi nu mai putem accepta promisiuni si continuam protestele. Domnul primar ne-a spus ce stia si consider ca a fost sincer", a declarat Maria Tiprigan, lider SIP Botosani, la iesirea de la discutiile cu primarul municipiului Botosani.

La mitingul care a avut loc joi in Piata Revolutiei, liderii de sindicat au solicitat ISJ sa prezinte documentele prin care sa dovedeasca faptul ca s-a cerut de la Ministerul de Finante necesarul de fonduri pentru plata salariilor din trimestrul I. "Vom cere Inspectoratului Scolar sa ne prezinte adresa prin care a solicitat necesarul de fonduri pentru Botosani", a spus Liviu Axinte, lider LSI.

In acest timp, dascalii care au datorii sunt nevoiti sa se prezinte la ghiseele bancilor cu adeverinte eliberate de unitatile scolare, prin care motiveaza intarzierea ratelor.

"De la banca s-au cerut astfel de adeverinte, pentru a se amana cu o luna plata ratelor. Ce sa facem? Directorii de scoli au inceput sa elibereze astfel de adeverinte. Luna aceasta se poate, dar luna viitoare ce mai facem?", se intreaba ingrijorati profesorii.
 


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
247

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
308

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
242

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...