Activitati la Penitenciarul Botosani in cadrul Saptamanii Prevenirii Criminalitatii

Activitati la Penitenciarul Botosani in cadrul Saptamanii Prevenirii Criminalitatii
În perioada 24-28 septembrie 2012, în cadrul “Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, la nivelul întregii ţări se va desfăşura o serie de activităţi menite să sensibilizeze populaţia cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale, precum şi a implicării în activităţi cu caracter preventiv.

Parte integrantă a acestui program, în parteneriat cu institutii din judeţele Botoşani şi Suceava, în data de 25.09.2012, orele 10.00, la sediul Penitenciarului Botoşani va avea loc activitatea “Optimizarea parteneriatului instituţional şi parteneriatul public-privat în vederea creşterii siguranţei comunitare şi a prevenirii victimizării.

Această abordare interinstituţională în sistem integrat, cu impact regional asupra problematicii victimizării minorilor, va reuni specialişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Suceava, Agenţia Judeţeana pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, Centrul de Prevenire şi Consiliere Antidrog Botoşani şi Grupul Şcolar Industrie Uşoară “Elie Radu Botoşani.

Conform programului activităţii, cu aportul specialiştilor, se va constitui un grup de lucru în cadrul căruia se vor analiza şi identifica programe viabile în vederea prevenirii riscului de recidivă, precum şi dezvoltarea reţelei de tip suport în rândul persoanelor care au executat pedepse privative de libertate.

În aceeaşi linie se înscrie şi vizita acestora la nivelul unităţii penitenciare, în cadrul spaţiilor destinate custodierii persoanelor private de libertate.

Persoanele participante îşi vor acorda sprijin reciproc şi vor asigura o cooperare eficientă în vederea dezvoltării de proiecte de parteneriat în vederea îmbunătăţirii accesului la servicii sociale, facilitarea reinserţiei sociale în perioada postcondamnatorie şi asigurarea cadrului formal necesar în vederea menţinerii în libertate a persoanelor care au suferit o condamnare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
2

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
44

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
233

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...