Cu aceasta ocazie, elevii au putut intelege cum este prezenta mass-media in cadrul societatii prin: ziare, reviste, radio, televiziune si internet; toate acestea ocupand un loc de varf in viata adolescentilor; cum ii influenteaza informatiile pozitive, cat şi cele negative, ei putandu-si forma un stil de viata urmand exemplele mediei.
(3).jpg)
Elevii au invatat cum sa acorde o mai mare atentie dezvoltarii capacitatii de a discerne binele de rau, de a selecta dintr-o vasta masa de informatii.
“Fiind multe emisiuni care au si roluri negative asupra adolescentilor este important ca ceea ce ei vizioneaza sa inteleaga daca are un rol informator sau deformator", a spus unul dintre coordonatorii proiectului.
Un alt obiectiv al activitatii desfasurate a fost acela de a-i face pe elevi sa constientizeze efectele negative ale influentei internetului asupra psihologiei copiilor si adolescentilor, care poate crea dependenta.
Prezentarile power point, discutiile libere despre ceea ce acestia citesc in ziare si reviste, modelele de personaje prezente pe micul ecran au captat la maxim atentia elevilor si i-a determinat sa inceapa o adevarata dezbatere pe aceasta tema.
(1).jpg)