Acțiunea ”Cireașa și Căpșuna”. Noul șef al ANF anunță val de controale la fructele de sezon!

Început în forță pentru noul șef al Autorității Naționale Fitosanitare, Romeo Șoldea, care a mobilizat aparatul de control pentru a fi verificate fructele de sezon: cireșele și căpșunile.

Peste 200 de probe vor fi recoltate luna aceasta pentru a fi verificate cu privire la siguranța lor pentru sănătatea consumatorilor.

”Începând cu luna mai și până în 31 august a.c., numărul de probe care vor fi verificate a fost suplimentat cu 181, față de numărul de probe verificate în aceeași perioadă a anului trecut. Mai exact, pentru urmatoarele legume și fructe: tomate, castraveți, ardei, cireșe, căpșune, caise, pepeni și zmeură vor fi prelevate și analizate 615 probe, față de 434 probe ce au fost verificate în aceeași perioadă a anului 2023”, se arată în comunicarea MADR.

Acțiunea „Cireașa și Căpșuna” se va desfășura pe parcursul lunii iunie

Ample controale sunt anunțate la fructele de sezon, preferatele mai ales de către copii: cireșe și căpșuni. La prețuri destul de piperate, chiar dacă sunt în plină perioadă de recoltare, aceste două produse vor face obiectul unei acțiuni de verificare, potrivit Agrointel.

”În perioada 30 mai – 5 iulie, ANF a demarat acțiunea „Cireașa și Căpșuna”. În cadrul acestei acțiuni, vor fi prelevate pentru analize de laborator peste 200 de probe (214 probe) de cireșe și căpșune în plus față de Programul Național de Monitorizare, în scopul verificării conformițății, pentru a nu prezinta niciun risc pentru consumatori. Probele vor fi prelevate din fiecare reședință de județ”, se precizează în comunicat.

Din 23 aprilie, Autoritatea Națională Fitosanitară are un nou director general. Actualul șef al ANF, Romeo Șoldea a înlocuit-o pe Paulina Gabor din funcția de conducere. Aceasta a rămas în echipa de conducere a ANF pe poziția de director general adjunct.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime a reacționat după FC Botoșani - Rapid: ”Băiatul meu de suflet!”

Sunday, 6 October 2024

Valeriu Iftime a vorbit imediat după meciul cu Rapid și a ținut să puncteze faptul că portughezul Aldair l-a dat pe spate în urma evoluției sale împotriva giuleștenilor. De aseme...

FC Botoșani – Rapid 2-0, VICTORIE mare pe Municipal!

Sunday, 6 October 2024

Aproape 5000 de suporteri au fost prezenți la meci, suporterii înfruntând ploaia și aplaudând succesul fotbaliștilor botoșăneni, antrenați de Liviu Ciobotariu. Rapid a benefici...

Vești bune pentru șoferi: Modul de aplicare a amenzii pentru lipsa rovinietei va fi schimbat

Sunday, 6 October 2024

Documentul prevede o perioadă de 24 de ore pentru plata taxei pentru drumurile naționale. Proiectul de lege a primit deja aviz favorabil de la Comisia de Transport și Infrastructură și va ajun...