Acordarea stimulentului de risc pentru personalul din domeniul asistenţei sociale, care a fost izolat la locul de muncă în perioada stării de urgenţă, ar putea deveni realitate

Acordarea stimulentului de risc pentru personalul din domeniul asistenţei sociale, care a fost izolat la locul de muncă în perioada stării de urgenţă, ar putea deveni realitate

Ministrul Muncii a discutat, luni, cu reprezentanţii CNSRL Frăţia cu privire la acordarea stimulentului de risc pentru personalul din domeniul asistenţei sociale şi comunitare implicat în îngrijirea persoanelor vulnerabile pe perioada pandemiei.

Raluca Turcan a arătat că ministerul pe care îl conduce „susţine acordarea acestuia pentru angajaţii care au fost izolaţi la locul de muncă în perioada stării de urgenţă”.

„Legea salarizării personalului plătit din fonduri publice şi acordarea stimulentului de risc pentru personalul din domeniul asistenţei sociale şi comunitare pe perioada stării de urgenţă sunt principalele subiecte pe care le-am abordat în cursul întâlnirii de astăzi cu reprezentanţii CNSRL Frăţia.

- Grupul de lucru constituit în cadrul Ministerului Muncii a început deja să contureze primele propuneri de corectare a legii. În etapa următoare, proiectul va intra în dezbatere cu toate categoriile socio-profesionale vizate. Varianta care va integra observaţiile partenerilor noştri de dialog va fi ulterior trimisă către Parlament şi supusă dezbaterilor. Tocmai în ideea eliminării inechităţilor din sistemul public de salarizare, primii beneficiari ai modificărilor la lege vor fi categoriile profesionale cele mai dezavantajate din punctul de vedere al veniturilor şi riscului muncii prestate.

- În ceea ce priveşte acordarea stimulentului de risc pentru personalul din domeniul asistenţei sociale şi comunitare implicat în îngrijirea persoanelor vulnerabile pe perioada pandemiei, i-am asigurat pe reprezentanţii CNSRL că Ministerul susţine acordarea acestuia pentru angajaţii care au fost izolaţi la locul de muncă în perioada stării de urgenţă, cu posibilitatea decontării acestei sume din fonduri europene.

- Nu în ultimul rând, le-am transmis reprezentanţilor sindicatelor convingerea mea că legislaţia în materie de pensii şi salarii, pe care încercăm să o reaşezăm acum pe principii de echitate, trebuie să creeze predictibilitate atât din punctul de vedere al beneficiarilor, cât şi al statului.

Am mai stabilit împreună să avem întâlniri periodice pentru a discuta subiectele de interes pentru diferitele categorii de angajaţi, precum şi măsurile şi proiectele iniţiate de Ministerul Muncii”, a scris Raluca Turcan luni pe Facebook.

 

Spune-ne opinia ta