Acord între Ucraina şi Rusia de încetare permanentă a focului. Kiev: Petro Poroşenko s-a înţeles cu Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său ucrainean Petro Poroşenko au discutat la telefon despre modalităţile de ieşire din criză în Ucraina, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Biroul de presă al lui Petro Poroşenko a anunţat că Vladimir Putin şi Petro Poroşenko s-au înţeles, în sensul încheierii unui acord între Ucraina şi Rusia pentru încetarea permanentă a focului în estul Ucrainei, informează Digi24.ro.

Anunţul a fost făcut în urma convorbirii telefonice dintre Petro Poroşenko şi Vladimir Putin.

În cursul acestei convorbiri telefonice, cei doi preşedinţi au discutat despre criza militară şi umanitară din Ucraina, potrivit purtătorului de cuvânt.

"Liderii au schimbat opinii despre prioritatea acordată încetării vărsării de sânge în sud-estul ţării. Punctele de vedere ale celor doi preşedinţi privind mijloacele de ieşire din această criză gravă corespund în mare parte", a afirmat Dmitri Peskov, potrivit Mediafax.

Cei doi şefi de stat s-au văzut la Minsk, pe 26 august, în cadrul unui summit regional la care au participat, de asemenea, reprezentanţi ai Uniunii Europene. Acesta nu a condus însă la o detensionare a situației din Ucraina.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de credincioși din localitățile Botoșaniului, în pelerinaj la moaștele Cuvioasei Parascheva! (foto)

Saturday, 12 October 2024

În zorii zilei, pregătiți cu apă, provizii, unii cu medicamente și îmbrăcați potrivit vremii capricioase, credincioșii din parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena&r...

Porțile subunităților ISU, deschise astăzi pentru copiii unor localități din Botoșani! (foto)

Saturday, 12 October 2024

Porțile subunităților s-au deschis pentru toţi cei care au dorit să cunoască activitatea şi misiunile instituţiei. Acțiunile au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Inte...

Penitenciarul Botoșani caută furnizori de echipamente pentru dotarea instituției!

Saturday, 12 October 2024

Penitenciarul Botoșani a publicat în SEAP anunțul de participare nr. CN1073844 din 01.10.2024, în vederea încheierii contractelor de furnizare produse (dotări și echipamente). ...