ACHITEI: "Daca ei considera ca trebuie sa ma schimbe, sa ma schimbe!"

ACHITEI: "Daca ei considera ca trebuie sa ma schimbe, sa ma schimbe!"

 Cristian Achitei  

Cristian Achitei pare sa se fi obisnuit cu gandul ca va pierde, din nou, scaunul de vicepresedinte al Consiliului Judetean, la doua luni dupa ce a fost instalat pe aceasta functie. Debarcarea lui Achitei din conducerea CJ vine ca urmare a noii aliante stabilite la nivel national de PSD, PNL si PC, sub denumirea de Uniunea Social-Liberala.  

Cu toate acestea, Cristian Achitei spune ca este nefiresc demersul noilor aliati, in conditiile in care acestia au un reprezentant in persoana Catalinei Lupascu.

"Daca ei considera ca trebuie sa ma schimbe, sa ma schimbe! Desi, din punctul meu de vedere, Uniunea Social-Liberala are vicepresedinte la CJ. Cei 20 de consilieri judeteni care acum sunt un singur grup deja sunt reprezentati de un vicepresedinte. Normal ar fi ca si celalalt grup de 10 consilieri judeteni sa fie reprezentati de vicepresedinte. Dar ei acum au 20 de voturi, eu cat mai stau la CJ imi fac treaba. Am inteles ca au 30 de zile la dispozitie in care trebuie sa ia o decizie", a precizat vicepresedintele Consiliului Judetean Botosani.


Alba-neagra cu vicepresedinti CJ!

Cristian Achitei a revenit la conducerea Consiliului Judetean la sfarsitul lunii noiembrie 2010, la exact un an de la demiterea sa, in aceleasi conditii in care spre finalul anului trecut a fost inlaturat din aceeasi functie Constantin Manolache.

Pe 30 noiembrie 2009, Cristian Achitei pierdea postul de vicepresedinte, in locul sau fiind instalata Catalina Lupascu, din partea PNL. Jocurile politice nu au fost deloc diferite de ce s-a petrecut in noiembrie 2010 in Consiliul Judetean, doar eroii fiind altii. In 2009, inainte de supunerea la vot a propunerii PNL de inlocuire a lui Cristian Achitei cu Catalina Lupascu, consilierii PD-L au parasit sedinta Consiliului Judetean. Consilierii ramasi in sala de sedinte au votat propunerea PNL, 20 de consilieri votand atunci pentru schimbarea din functie a lui Cristian Achitei.

Timp de un an, Consiliul Judetean a fost condus de Mihai Tabuleac (PDL), presedinte, si Catalina Lupascu (PNL), vicepresedinte, si Constantin Manolache (PSD), vicepresedinte.

Pe 29 noiembrie 2010, PDL si PNL propun schimbarea din functie a lui Constantin Manolache, ocazie cu care PSD paraseste sala de sedinte. Pentru postul ramas vacant, au fost propusi Cristian Achitei (PDL) si Dumitru Codreanu (PRM), primul castigand detasat scaunul de vicepresedinte, pe care acum l-ar putea pierde din nou, la propunerea PNL si PSD, adica noua Uniune Social-Liberala.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
2

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
22

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
124

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...