Aceasta este cea mai sănătoasă metodă de gătit

Toate produsele gătite la aburi îşi păstrează mirosul, culoarea, forma naturale dar şi vitaminele pe care le au atunci când sunt în stare proaspătă.

Acest sistem de gătit se referă la prepararea măncărurilor fără adaos de apă, pentru ca alimentele să fiarbă în sucul propriu. Adaosul de apă poate duce la pierderea calităţilor nutritive, arata Doctorul Zilei.

Însă, metoda de preparare nu e totul, foarte important este materialul din care este confecţionat vasul pe care îl folosim. Dacă acesta este confecţionat dintr-un material de slabă calitate pot ajunge în mâncare substanţe toxice. Indicate sunt cele din ceramică, teflon sau sticlă termorezistentă. "Ca principiu de gătit, este sănătos deoarece se creează curenţi de aer cald care antrenează propria umiditate a alimentelor, însă depinde din ce material este făcut vasul în care gătim. Cele de proastă calitate se şi uzează repede, dar cel mai mare pericol este că ne pot otrăvi mâncarea eliberând substanţe toxice", explică specialiştii.

Există mai multe metode prin care să preparaţi alimentele prin această metodă:

Puteţi folosi o oală normală în care puneţi apă şi o strecurătoare pe care o aşezaţi deasupra ei în momentul când apa ajunge la fierbere, astfel încât alimentele din strecurătoare să nu atingă apa. Acoperiţi totul cu un capac. Aerul fierbinte va circula astfel în interior, gătind rapid mâncarea.

O variantă mai simplă este să folosiţi o tigaie specială pentru gătitul cu aburi.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Cinstim astăzi pe Sf. Cuv. Dometie cel Milostiv de la Râmeţ; Sf. Cuv. Sisoe cel Mare

astăzi, 08:00

Sfântul Cuvios Dometie s-a născut în 13 octombrie 1924, în comuna Bălăneşti, judeţul Buzău, din părinţi dreptcredincioşi, primind la botez numele Stelian. Încă din pr...

Ciorba rădăuțeană inventată de o botoșăneancă, vezi rețeta AUTENTICĂ și cum se prepară!

Saturday, 5 July 2025

Cu toate că baza se aseamănă cu cea de ciorbă de burtă, ciorba rădăuțeană este o variantă mai ușoară și care se poate face oricând, nu doar de sărbători. Este un preparat gustos c...

Gestul unui ”iubitor” de animale din Botoșani: ”Decât să dau niște bani, mai bine o arunc…”

Saturday, 5 July 2025

A îngriji o pisică este de cele mai multe ori o experiență plină de bucurie, dar această bucurie vine la pachet și cu responsabilități. Nu la fel a gândit un botoșănean care a...