Accidentul de la Suceava: Masina Politiei a intrat pe contrasens, izbindu-se in plin in masina in care se aflau doi botosaneni!

Accidentul de la Suceava: Masina Politiei a intrat pe contrasens, izbindu-se in plin in masina in care se aflau doi botosaneni!
Trei poliţişti care se aflau în misiune şi patru tineri, dintre care trei botoşăneni, au fost implicaţi, în noaptea de joi spre vineri, într-un grav accident rutier. Cei trei poliţişti, doi ofiţeri şi un subofiţer din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, se aflau într-un autoturism Dacia Logan, şi din primele date de anchetă rezultă că maşina acestora a pătruns pe sens opus, izbind violent un Ford Cougar, în care se aflau patru tineri.

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 1.15, pe DN 17, pe raza comunei Şcheia, la ieşirea spre Gura Humorului.

Autoturismul Dacia Logan de culoare roşie aparţinând Poliţiei, neinscripţionat, venea dinspre Gura Humorului, la volan aflându-se un tânăr subofiţer, agentul principal Adrian Axinia, în vârstă de 24 de ani. În maşină se mai aflau doi colegi ofiţeri, inspectorul Andrei Beşliu, în vârstă de 29 de ani, şi comisarul-şef Ovidiu Sârbu, în vârstă de 33 de ani.

Din motive pe care anchetatorii au evitat să le facă publice, susţinând că nu sunt încă stabilite, subofiţerul în vârstă de 24 de ani şi-a scăpat maşina de sub control şi a pătruns pe sensul opus de mers, impactul cu maşina Ford Cougar, înmatriculată în Canada, condusă de Adrian Nastasi, în vârstă de 27 de ani, din municipiul Suceava, fiind foarte violent.


Doi dintre poliţişti, internaţi la Suceava cu leziuni grave

La locul accidentului au ajuns în scurt timp ambulanţe şi echipaje de Descarcerare ale Detaşamentului de Pompieri Suceava, care au intervenit pentru scoaterea victimelor din maşini. Cei şapte răniţi au fost transportaţi de urgenţă la Spitalul Judeţean, unde s-a constatat că probleme majore sunt cu cei trei pasageri ai maşinii Logan, judiciariştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava. 

Doi dintre poliţişti au rămas la Spitalul Judeţean, comisarul-şef Ovidiu Sârbu fiind internat în Secţia Chirurgie, iar inspectorul Andrei Beşliu la secţia ATI-Reanimare, ambii cu traume severe.

În cazul comisarului-şef Sârbu, diagnosticul preliminar este politraumatism prin accident rutier, traumatism cranian, traumatism cranio-facial, plăgi ambele mâini, el având de asemenea o ruptură de diafragmă care a necesitat intervenţie chirurgicală.

Situaţia inspectorul Beşliu era ieri şi mai delicată. El avea multiple contuzii şi traumatisme, inclusiv craniene, evoluţia stării sale fiind incertă.


Subofiţerul de la volan, transferat la Iaşi cu multiple fracturi

Al treilea poliţist, subofiţerul care se afla la volan, a fost transportat cu o ambulanţă la Clinica de Ortopedie din Iaşi. Diagnosticul preliminar pus în cazul acestuia era fractură severă de şold, fracturi costale multiple şi fractură de pumn stâng.   

În ceea ce-i priveşte pe cei patru tineri din maşina Ford Cougar, cel mai grav a fost rănită Roxana Vizir, de 21 de ani, cu domiciliul în comuna botoşăneană Răchiţi, ea având multiple contuzii şi fractură de gambă stângă.

Ceilalţi trei pasageri din Ford, şoferul, un tânăr de 25 de ani din Botoşani, şi încă o tânără de 21 de ani din Suceava au scăpat cu leziuni uşoare.

 
Şoferul izbit de maşina poliţiei era băut

Adrian Nastasi, tânărul de 27 de ani care conducea maşina Ford, se va alege şi el cu un dosar penal după acest accident. Verificarea cu etilotestul de după accident a indicat o concentraţie de 0,43 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. În ciuda leziunilor grave, poliţiştii rutieri l-au verificat cu etilotestul şi pe colegul de la volanul Daciei, în cazul acestuia rezultând alcoolemie 0.

La spital, lui Adrian Nastasi i-au fost recoltate probe biologice, care îi vor indica alcoolemia în sânge.
 

Presa, ţinută departe

Fiind vorba de un accident în care a fost implicată o maşină a Poliţiei, aflată în misiune, ancheta a fost preluată de procurorul-şef al secţiei penale din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, Dumitru Dâmbu. De asemenea, la faţa locului a ajuns şi comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ, inspectorul-şef al IPJ Suceava.

Iniţial, anchetatorii nu au precizat nici un detaliu despre cum s-a produs accidentul, pentru ca ulterior să prezinte totuşi o constatare preliminară, aşa cm se întâmplă la orice eveniment rutier.

Inspectorul principal Ionuţ Epureanu, din cadrul IPJ Suceava, a precizat că din cauze necunoscute autospeciala Dacia Logan a pătruns pe contrasens.

De altfel, din motive greu de intuit, accidentul de joi noapte a fost tratat extrem de discret de echipa de anchetatori, prelungindu-se pe cât posibil momentul în care presa să afle despre producerea sa.

 

monitorulsv.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
104

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
339

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
266

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...