Accident la Brasov: Anchetele continua, unii elevi sustin ca soferul ar fi baut bere

Accident la Brasov: Anchetele continua, unii elevi sustin ca soferul ar fi baut bere
Mai multe anchete au fost deschise dupa accidentul de autocar produs vineri la Brasov, cu elevi din Iasi, in care si-au pierdut viata 4 persoane si alte 26 au fost ranite. Supravietuitorii continua sa dea declaratii, iar unele sunt surprinzatoare.

O ruda a unuia dintre raniti a afirmat ca mai multi dintre elevii aflati in autocarul rasturnat langa Fagaras i-ar fi spus ca soferul ar fi baut bere la ultimul popas facut inainte de accident, relateaza Ziare.com.

"Asa sustin ei, ca ar fi baut (soferul - n.red.). Poate ca berea era fara alcool, dar asa sustin ei. Nu se stie inca sigur ce-au vazut ei acolo. Spuneau ca parea putin agitat, putin recalcitrant, nervos. Pana acolo a condus un sofer si pe urma s-au schimbat intre ei", a mai spus barbatul, sustinand si ca vehiculul circula cu viteza.

De asemenea, un apropiat al elevilor, care i-a vizitat pe raniti la spital, a declarat la Antena3 ca vehiculul s-ar fi balansat de mai multe ori in trafic.

"La scurt timp dupa ce au plecat de la popas, profesorul Catalin Pop facea prezenta copiilor, vorbea cu ei, el se afla in picioare si microbuzul cand a intrat in balans a tipat si a spus 'Atentie ca ne rasturnam!'. Unii copii au reactionat si s-au strans de scaune, altii au fost spulberati spre geamuri. La o alta curba, profesorul i-ar fi cerut soferului sa o lase mai usor!", a declarat Andrei Holban, fost membru al ansamblului folcloric care mergea cu autocarul la Arad, la un festival.

Silviu Enache, unul dintre supravietuitori, a povestit cum a incercat soferul sa redreseze masina.

"Sunt in stare de soc, pentru ca, in momentul in care am vazut ca autocarul a scapat de sub control, am simtit ca mor si, sincer sa fiu, am vazut manevra soferului de a evita coliziunea si apoi a intrat in parapet. Avea undeva la 60-70 la ora. Ne-am oprit. Apoi am continuat drumul. Totul era in regula, si cand sa coboram acea vale, totul a scapat de sub control. Am vazut ca domnul sofer a incercat sa traga frana de mana, dupa ce a tras cu disperare frana a intrat direct in parapet. Eram pe scaune. Cand s-a produs accidentul, am iesit toti pe geam, sub autocar", a povestit tanarul, citat de Buna ziua Iasi.

Procurorii au deschis o ancheta dar pana la stabilirea cauzelor accidentului va mai trece timp. In accident si-au pierdut viata amandoi soferii, un profesor si un tanar coregraf.

Inspectoratul Scolar Iasi a deschis o ancheta pentru a se stabili conditiile in care au plecat la drum membrii ansamblului folcloric.

De asemenea, politia sustine ca firma de transport a incalcat legea, vehiculul avand un numar suplimentar de scaune fata de cel scris in acte.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LOC DE DAT CU… EPIGRAMA (302)

astăzi, 08:42
4

După ce am citit câteva cărţi valoroase  de epigrame scrise de George Eftimie, am în faţă, de data aceasta, un volum de poezii: „Reverberaţii din Ţara Luanei” (Edit...

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
36

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
20

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...