Accident aviatic în Rusia: 44 de morţi şi 8 supravieţitori

Accident aviatic în Rusia: 44 de morţi şi 8 supravieţitori
Patruzeci şi patru de persoane au murit noptea treuta în aterizarea ratată, pe o autostradă, a unui avion rusesc, în apropiere de aeroportul Petrozavodsk, în Karelia (nord-vestul Rusiei), a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţia RIA Novosti.

"Potrivit ultimelor informaţii, 52 de persoane se aflau la bordul avionului, dintre care 44 au murit iar opt au fost rănite", a declarat un oficial din cadrul ministerului pentru RIA Novosti.

Avionul, un TU-134 aparţinând companiei RussAir, a încercat să aterizeze cu puţin timp înainte de miezul nopţii pe o autostradă, la un kilometru de aeroportul Petrozavodsk, potrivit aceleiaşi surse. În urma impactului, fuselajul aparatului s-a rupt şi avionul a luat foc.

Cadavrele erau împrăştiate pe autostradă, a declarat o sursă aeronautică pentru agenţia Interfax, precizând că avionul nu a lovit clădirile rezidenţiale în încercarea de a ateriza.

Accidentul ar fi putut fi provocat de condiţiile meteorologice nefavorabile, a apreciat directorul aeroportului Petrozavodsk, Aleksei Kuzmiţki, citat de Interfax. O ceaţă densă acoperea regiunea în momentul aterizării avionului TU-134.

Cei opt supravieţuitori ai catastrofei au fost spitalizaţi, unii dintre ei fiind în stare gravă, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, Irina Andrianova, pentru RIA Novosti.

Avionul, care avea la bord 43 de pasageri şi nouă membri ai echipajului, se deplasa pe ruta Moscova-Petrozavodsk, capitala Kareliei.

Cele două cutii negre ale avionului au fost găsite, a anunţat Interfax.

Potrivit agenţiilor ruseşti, un cetăţean suedez a murit în acest accident.

Accidentul este unul dintre cele mai grave din ultimii ani pentru aeronautica rusă, după cel al avionului Tupolev 154 al companiei ruseşti Pulkovo, care s-a prăbuşit în Ucraina în 2006, provocând moartea a 170 de persoane.


Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompierii botoșăneni pe podium la etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” (galerie foto)

astăzi, 14:52
9

Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani sunt printre cei mai buni dintre pompierii militari din România, la...

Zeci de botoșăneni au fost selectați în vederea angajării la Bursa Locurilor de Muncă!

astăzi, 14:28
47

La Bursa Locurilor de Muncă, desfășurată vineri dimineață, au participat 665 de cetățeni interesați să intre pe piața muncii. Din cei 665 care au fost prezenți, 135 au fost selectați pent...

Polițiștii din Botoșani au jucat fotbal în memoria colegului ucis pe un peron de gară!

astăzi, 13:24
116

Astfel, polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași (din Suceava, Botoșani, Iași, Neamț, Vaslui și Bacău) au jucat ieri pe Stadionul Areni din Suceava, cu gându...