Absenţă masivă la şedinţa de Consiliu Local! Consilierii PNL au părăsit sala!

Şedinţa ordinară de Consiliu Local, convocată pentru ziua de vineri, a stârnit nemulţumirea mai multor aleşi municipali, care au reproşat faptul că nici măcar iniţiatorii proiectelor, respectiv primarul Ovidiu Portariuc şi viceprimarul Marius Buliga, nu sunt prezenţi, pe lângă aceştia lipsind alţi opt consilieri.

Iniţial, şedinţa ordinară pentru luna aprilie a fost programată pentru data de 30 aprilie, dar în acea zi nu s-a putut ţine din cauza grevei funcţionarilor din cadrul primăriei.

Preşedintele de şedinţă din data de 8 mai, Eugen Ţurcanu, a spus că primarul ar fi trebuit să convoace şedinţa ordinară imediat după data de 30 aprilie, nu peste o săptămână.

“Nu înţeleg de ce nu am fost convocaţi în lunea imediat următoare. Domnul primar în aceeaşi temă cu care ne-a obişnuit a mai prezentat câteva proiecte gen “vom face" şi a părăsit oraşul spunând că vineri este plecat. Este iniţatorul celor mai multe proiecte. Şi domnul Buliga are mai multe proiecte şi lipseşte astăzi şi ţinând cont că mai lipsesc încă vreo opt  consilieri grupul consilierilor PNL consideră că şedinţa ar fi morală şi în deplinătate statutară să o convocăm pentru data de luni (n.red. 11 mai)", a spus Eugen Ţurcanu.

Şi consilierul local Stelian Pleşca s-a arătat nemulţumit de prezenţa scăzută de la şedinţa de Consiliu Local.

 “Chiar nu cred că o să ajungem ca şi Consiliul Local de la Rădăuţi Bucovina să ne autodesfiinţăm. La şedinţa de astăzi sunt prezente doar 14 persoane. Iniţiatorii proiectelor ar fi trebuit să fie în sală. Toată săptămâna a fost prezentă conducerea Primăriei şi am ajuns în situaţia să facem vineri după-amiază. De ce a durat atât să organizăm această şedinţă?", a spus Pleşca.

Consilierul local Gheorghe Ursuleanu a făcut apel la colegii prezenţi la şedinţă să se pună în dezbatere proiectele de hotărâre pentru care există cvorum, iar cele de patrimoniu să fie puse pe ordinea de zi a unei şedinţe ulterioare.

Viceprimarul Cosmin Andrei le-a explicat aleşilor municipali de ce a fost convocată şedinţa pentru ziua de vineri.

“Nu am putut convoca şedinţa aşa cum doreşte domnul preşedinte Eugen Ţurcanu pentru că am avut nevoie de termenul de 5 zile pentru comunicarea proiectelor,  iar transferarea proiectelor pe ordinea de zi pentru o şedinţă extraordinară nu cred că era justificată. Să votăm proiectele care nu ţin de patrimoniu şi pentru care avem cvorum", a spus viceprimarul.

Consilierii PNL au cerut o pauză de consultări, iar după ce au revenit au anunţat că părăsesc sala de şedinţe şi au cerut convocarea unei noi şedinţe în perioada 15-20 mai.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șofer dus la spital după un control al Poliției de Frontieră!

astăzi, 14:34

În data de 28 septembrie a.c., în jurul orei 19.00, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectoru...

Transformer de Botoșani. Cum face Valeriu Iftime trecerea de la patron la șef de județ

astăzi, 13:34

Proaspăt intrat în politică, prosperul om de afaceri Valeriu Iftime crede că nu este în incompatibilitate și în conflict de interese dacă își continuă contractele pe car...

Preasfințitul Nichifor Botoșăneanul va oficia Sfânta Liturghie și va sfinți casa parohială la o parohie din Botoșani

astăzi, 13:21

În data de 19 octombrie 2024, în Parohia „Sfântul Nicolae” din comuna Bălușeni, județul Botoșani, va avea loc un eveniment deosebit pentru comunitate și anume sfinț...