Abia asta e Revoluție: Violeta Alexandru vrea să desfiinţeze Inspecţia Muncii. ”Această instituţie nu poate fi reformată”

Abia asta e Revoluție: Violeta Alexandru vrea să desfiinţeze Inspecţia Muncii. ”Această instituţie nu poate fi reformată”

România pare a înțelege într-un sfârșit că nu își poate reforma instituțiile și atunci pare că se îndreaptă spre ceea ce au făcut deja alte state din lume - le desființează și le reconstruiește după alte valori și principii.

Ministrul Muncii susţine că Inspecţia Muncii trebuie desfiinţată şi reînfiinţată cu o altă organigramă, prin organizarea de concursuri pentru posturi cheie. De asemenea, Violeta Alexandru este de părere că "această instituţie nu poate fi reformată".

"Evaluarea mea - pe care tocmai am terminat-o - cu privire la Inspecţia Muncii îmi arată că această instituţie nu poate fi reformată prin decizii punctuale. Trebuie desfiinţată şi reînfiinţată cu o altă organigramă şi cu organizarea de concursuri pentru posturile cheie. Am încercat o serie de schimbări. Nu merge. Păcat de cei care muncesc în această instituţie", a scris Violeta Alexandru, ministrul Muncii, pe pagina sa de Facebook.

Violeta Alexandru spune că legea de funcţionare a Inspecţiei Muncii trebuie schimbată în Parlament atunci când se va putea.

Ministrul Muncii i-a acuzat pe angajaţii din Inspecţia Muncii că sunt indiferenţi la solicitările autorităţilor de a creşte numărul controalelor pentru a impune respectarea regulilor în contextul pandemiei de coronavirus.

"Mă uitam la cât sunt de indiferenţi după ultima solicitare a Prim-Ministrului de a intensifica acţiunile de control pe Covid. Sunt, în schimb, experţi în prezentare de statistici. Mi-am format ochiul în a depista tacticile administraţiei, una dintre ele fiind aceea de a te "împacheta" prin prezentarea de statistici, situaţii. Pentru cine se lasă împachetat. Nu sunt interesată să leg prietenii în administraţie. Nu susţin pe nimeni dacă nu face treabă; mă interesează să creez cadrul corect pentru cei care vor să facă ceva, să iasă din starea de confort şi să muncească cu rezultate vizibile. E cam târziu pentru România să rateze şi acest an fără să se facă treabă", a menţionat Violeta Alexandru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
11

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...

Cum să evităm pericolele internetului, sfaturi pentru părinți!

astăzi, 14:35
11

Într-un document redactat la începutul anilor 2000 în Statele Unite ale Americii, intitulat „Familia ta și ciberspațiul”, se vorbeşte despre lucrurile pe care părinț...

Toți profesorii corectori de la Evaluarea Națională și BAC 2024 vor fi în centre de evaluare, nu vor mai evalua de acasă, anunță Ligia Deca

astăzi, 13:36
69

Profesorii corectori de la Evaluarea Națională și examenul național de Bacalaureat 2024 vor fi în centre de examen, nu vor mai putea evalua lucrările elevilor de acasă, așa cum s-a î...