A vrut să treacă granița cu un permis eliberat de statul american; polițiștii i-au întocmit dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu dublă cetăţenie, americano-ucraineană, care a încercat să iasă din țară la volanul unui autoturism, deşi nu deține un permis de conducere recunoscut în țara noastră.

Bărbatul s-a prezentat în P.T.F. Rădăuți-Prut pentru efectuarea formalităților de control, pentru a ieși din țară. Acesta se afla la volanul unui autoturism și se deplasa spre Republica Moldova.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Washington/SUA, care avea imprimate datele de identitate și fotografia acestuia, însă valabil doar pe teritoriul SUA, fără a fi recunoscut la nivel internațional.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu știa că permisul de conducere deținut nu poate fi folosit în afara SUA.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani: Atenție la vinul aflat în proces de fermentare!

astăzi, 15:45

Odată cu venirea toamnei și după culegerea viilor, mulți dintre cetățeni pregătesc vinul în gospodării. În condițiile în care acesta nu este depozitat în spații cores...

Pași importanți pentru reabilitarea și modernizarea Stadionului Municipal din Botoșani! (foto)

astăzi, 15:18

Coordonată de primarul Cosmin Andrei, o delegație a municipalității a participat, marți,la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), la o ședință pre – CT...

Studenții vor avea reducere de 90% la călătoria cu trenul și în acest an universitar!

astăzi, 14:14

În contextul începerii anului universitar 2024 - 2025, CFR Călători reamintește că studenții în vârstă de până la 30 de ani, înscriși într-o formă de...