A prezentat la frontieră un permis fals cu care voia să își găsească de muncă pe tir și s-a ales cu dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut au descoperit asupra unui bărbat, cu dublă cetățenie R. Moldova şi Ucraina, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, care era fals.

Individul s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut, în cursul zilei de vineri, pentru a ieși din țară. Acesta se afla la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Ucraina, care avea imprimate datele de identitate și fotografia acestuia.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals. Bărbatul deţine un permis de conducere valabil, eliberat de către autorităţile din R. Moldova, pe care însă nu l-a prezentat poliţiştilor de frontieră.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că deşi deţinea un permis de conducere valabil, eliberat de autorităţile din R. Moldova, a obţinut permisul cu însemnele autorităţilor din Ucraina, contra sumei de 200 de dolari, cu scopul de a se angaja şofer de TIR în Ucraina.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals şi  fals material în înscrisuri oficiale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Studenții vor avea reducere de 90% la călătoria cu trenul și în acest an universitar!

astăzi, 14:14

În contextul începerii anului universitar 2024 - 2025, CFR Călători reamintește că studenții în vârstă de până la 30 de ani, înscriși într-o formă de...

Tomberoane incendiate în miez de noapte, o botoșăneancă a fost dusă la Psihiatrie! (Foto)

astăzi, 13:53

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la platforma de colectare a deșeurilor din zona TEX, din municipiul Botoșani, o persoană de sex feminin, folosind o brichetă, a dat foc la deșe...

Spitalul de Îngrijiri Paliative din Botoșani rămâne închis, ce spune primarul Cosmin Andrei!

astăzi, 13:39

Spitalul de Îngrijiri Paliative din Botoșani este, în continuare, închis. Clădirea nu poate fi preluată încă de municipalitate pentru a fi dată în folosință din ca...