A şti pentru a trăi! Despre apelul de urgenţă 112, la Şcoala Gimnazială "Grigore Antipa" şi Colegiul Naţional "A.T.Laurian"

Fiecare secundă poate deveni vitală atunci când ne aflăm într-o situaţie de urgenţă. A şti cum să procedezi într-un astfel de moment  poate semnifica salvarea unei vieţi dragi.

  112 este numărul unic pentru apeluri de urgenţă, valabil în toate statele Uniunii Europene, la care se răspunde în mai multe limbi de circulaţie internaţională, apelabil gratuit de la terminalele conectate în reţelele de telefonie fixă, mobilă sau alte sisteme.
    
În România, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă a devenit operaţional din aprilie 2005. Apelarea numărului 112 reprezintă o cale rapidă de a comunica cu dispeceratele de urgenţă (Poliţie, Pompieri, Ambulanţă, Jandarmerie) în timpul unei situaţii de urgenţă.  Utilizarea corectă şi responsabilă a acestui număr poate salva o viaţă.



    
Elevii de la Şcoala Gimnazială Grigore Antipa Botoşani şi Colegiul Naţional "A. T. Laurian", coordonaţi de doamnele profesoare Mirela Antoche şi Rodica Nechifor, au simulat câteva situaţii de urgenţă în care a fost necesară apelarea la 112. Exerciţiile de simulare au fost monitorizate şi îndrumate de reprezentantul de la Crucea Roşie Română, filiala Botoşani, domnul Costel Botezatu. Astfel, elevii au învăţat să identifice şi să evalueze o situaţie de urgenţă, să comunice eficient şi responsabil cu dispeceratul de urgenţă, relatând faptele cu obiectivitate, fără a exagera sau a intra în panică. A lucra în echipă cu operatorul 112 reprezintă secretul reuşitei, adică salvarea unei vieţi.

Să nu uităm o regulă importantă: "Să ne ajutăm unii pe alţii la nevoie!" cooperând cu 112. "Este important ca cetãţenii sã aibã încredere în serviciile oferite la apelarea 112" (Comisia Europeanã)

Comunicat de presa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Cinstim astăzi Sf. Cuv. Hariton Mărturisitorul; Sf. Proroc Baruh; Sf. Cuv. Neofit Zăvorâtul din Cipru

astăzi, 08:00

A fost prins în timpul împăratului Aurelian (270-275), supus supliciilor şi întemniţat. Pentru că a avut curajul să-i înfrunte pe păgâni şi pentru că a mărturisi...

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...