A rămas fără viză, fără ţigări şi fără maşină

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit în cursul zilei de ieri, ascunse în portierele unei maşini, 16.300 ţigarete, care urmau a fi introduse în ţară prin sustragerea de la controlul vamal. Inspectorii vamali au luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de ţigări, sancţionarea contravenţională a conducătorului auto cu amendă în valoare de 5.000 lei, iar autoturismul a fost indisponibilizat până la plata amenzii.

În data de 05.07.2011, în jurul orelor 23.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca s-a prezentat pentru a intra în ţară Constantin S., cetăţean moldovean, în vârstă de 47 ani, la volanul unui autoturism marca Opel, înmatriculat în Moldova.

La controlul de frontieră, în baza analizei de risc, echipa comună de control formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit ascunsă în portierele autoturismului cantitatea de 16.300 ţigarete, marca Monte Carlo, care aveau timbru de Republica Moldova.

Inspectorii vamali au luat măsura ridicării, în vederea confiscării a ţigărilor, în valoare de aproximativ 3500 lei, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 5.000 lei. De asemenea, autoturismul marca Opel a fost indisponibilizat până la plata amenzii.
Poliţiştii de frontieră au înaintat propunere către Ministerul de Externe pentru anularea vizei de intrare în România a cetăţeanului moldovean.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiune dură pentru dinamovistul care l-a accidentat pe Romario Benzar!

astăzi, 08:16
69

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a anunțat marți o serie de sancțiuni disciplinare, printre care cea mai severă a fost dictată dinamovistului Hakim Djamel Abdallah....

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Proroc Ieremia; Sf. Cuv. Mc. Eftimie, Ignatie și Acachie

astăzi, 08:00
10

Sfântul Proroc Ieremia era din Anatot, cetatea preoţilor, în partea lui Veniamin, cetate departe de Ierusalim ca la trei mile.Tatăl său se numea Helchie şi era mai marele preoţilo...

Ministerul Educației vrea responsabili cu educația rutieră în școli și inspectorate!

Marţi, 30 Aprilie 2024
99

Este vorba despre adresa Ministerului Educației nr. 27850 din 26.04.2024. Documentul este semnat de Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației.O altă solicitare a Ministerului Ed...