A plecat la Domnul prof. Constantin Ionescu!

A plecat la Domnul prof. Constantin Ionescu!
A plecat la Domnul cu acelaşi pas încet, cuminte, de parcă ar descânta de floare lumina. Un om al cuvântului împărtăşit prieteneşte, un om al vremurilor care nu voia să rămână sub vremi.

Sporovăia despre toate cele. Iubea poezia, iubea scrierile de calitate şi oamenii temerari. Cele mai frumoase erau poveştile de demult, pe care le păstra cu o memorie excepţională. Iubea muzica clasică aşa cum rar mi-a fost dat să văd în ultimii mulţi ani. Păstrase, parcă, o sacră misiune de la domnul Dorcu, bunul său prieten.

Avea poveşti cât lumea, călătorii rămase nerostite, imagini, înregistrări şi bucurii pe care nu a apucat să le aşeze pe hârtie (sau poate da, buna şi delicata sa Doamnă ştie). De câteva ori, în ani, a trimis texte pe care le-am publicat, mai ales în vremea entuziasmului concertistic în sala Filarmonicii. Unul dintre texte, de acum aproape 7 ani: "Asta-i muzica ce-mi place!".

Drum bun în veşnicie, Domnule Profesor, vă fie odihnă şi liniştită ascultare de muzică de îngeri! Condoleanţe şi putere familiei în aceste triste momente!

Corpul neînsufletit este depus la Biserica "Sf. Vasile cel Mare" (din incinta Spitalului Judetean). Un ultim omagiu îl puteti aduce la această Biserică, iar slujba de înmormântare va avea loc luni, 18 aprilie, ora 12.00.

Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească în pace!


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Niculina, sufletul orașului meu

Marţi, 23 Aprilie 2024
2473

Cam pe la 7-8 pe seară, de ani buni, Niculina iese din casă. Vara în culori deschise, rochii cu volănașe garnisite uneori cu mărgele simple, pe care le poartă pitite într-o copilăro...

Regizorul Cristian Pascariu, înainte de lansarea filmului ”Nasty” la Botoșani: ”Îl veți vedea pe Ilie într-o ipostază necenzurată, într-o ipostază sinceră” (Foto, Video)

Joi, 18 Aprilie 2024
751

Filmul ”Nasty” va avea premiera de gală la Cinema Unirea Botoșani sâmbătă, 20 aprilie, de la 19:00, publicul având prilejul de a se întâlni și cu echipa care a...

Anamaria Chelaru: ”Noi, păpușarii, suntem făcuți să lucrăm între călugărie și armată!” (Foto, Video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
1218

Când am căutat-o și i-am propus acest interviu, am întrebat-o direct: Cum este Anamaria Chelaru în afara scenei? A răspuns dintr-o suflare, cu vocea clară și îndelung form...