Zile de iulie urmate de ploi! Prognoza meteo pentru următoarele zile
BOTOSANI

Zile de iulie urmate de ploi! Prognoza meteo pentru următoarele zile
Debutul prematur al verii nu mai constituie o surpriză, însă ceea ce meteorologii prognozează pentru zilele de duminică și luni va fi demn pentru un final de iunie, chiar început de iulie. Şi asta deoarece vom avea parte de două zile de vară în toată regula peste tot în Moldova.

Mai mult, în zonele joase din centrul și sudul regiunii sunt așteptate valori maxime de temperatură ce se vor apropia de 30°C, ceea ce înseamnă pragul climatologic al unei zile tropicale. Însă specialiştii spun că vremea îşi menţine caracteristica de "schimbătoare".

La Botoşani, duminică temperaturile vor oscila între 27°C şi 16°C. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab la moderat preominant din sector sud- vestic, astfel că vom avea parte de o zi frumoasă, ca de iulie, nicidecum de aprilie. Luni, maxima va urca la 27°C, însă cerul va fi noros iar în timpul nopţii se vor semnala averse. Minima va coborî la 11°C.

Ziua de marţi va debuta cu averse, iar cerul va rămâne noros. Vântul îşi va schimba direcţia şi va sufla dinspre nord- vest. Temperaturile vor avea valori cuprinse între 17C şi 6°C. Miercuri va fi mai răcoare, temperaturile urmând să oscileze între 14°C şi 4°C.

La fel şi joi, când maxima abia va atinge valoarea de 14°C iar minima va coborî la 2°C. Deşi neplăcute, aceste temperaturi reprezintă de fapt normalul termic al perioadei pe care o traversăm. Vineri, cerul se va degaja şi va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab la moderat predominant din sector sud- vestic. Temperaturile vor oscila între 18°C şi 7°C.

Sâmbătă, maxima va urca la 18°C în timp ce minima va fi de 8°C. Cerul va fi în mare parte noros, iar în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică se vor semnala averse. Ziua de duminică nu ne va oferi multe posibilităţi, deoarece cerul va fi acoperit iar temperaturile vor oscila între 17°C şi 7°C. Ca şi în noaptea precedentă, pe arii relativ extinse se vor semnala averse.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor a lăsat 7 șoferi fără permis în trei localități din Botoșani!

astăzi, 18:02
25

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale în cadrul planului de activitate Blocada, acționând în sistem integrat  împreună...

ANAF a publicat ghidul RO e-Transport: amenzi de până la 100.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor!

astăzi, 17:20
38

Prin implementarea sistemului RO e-Transport, principalul obiectiv al ANAF este de a reduce decalajul fiscal de TVA, prin monitorizarea în timp real a mișcărilor de mărfuri pe drumurile nați...

Șefii MAI băgați în ședință de prefectul Sorin Cornilă. „Este o perioadă plină de evenimente...” (foto)

astăzi, 15:44
129

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a convocat miercuri o ședință operativă cu șefii structurilor MAI din județ.La întâlnirea de lucru au participat Comisar șef Cost...