A murit Nicu Constantin!

A murit Nicu Constantin!

 NICU CONSTANTIN  

Renumitul actor a încetat din viaţă marţi, la ora 16.50, la Spitalul Militar Bucuresti, după o suferinţă de aproape patru luni. Artistul în vârstă de 70 de ani a fost internat pe 11 mai la Spitalul Militar Central din Bucureşti, din cauza unei afecţiuni pulmonare severe.

La începutul lunii iulie, medicii au vrut să îl transfere de la reanimare la o secţie medicală obişnuită, însă starea lui de sănătate era oscilantă şi au hotărât să îl menţină în secţia ATI.

Dobrogeanul Nicu Constantin era originar din Eforie Sud, din părinţi cu origini balcanice - mama lui s-a născut în Grecia, iar tatăl în Albania.

Potrivit directorului Spitalului Militar, generalul Ioan Sârbu, Nicu Constantin a suferit un stop cardiorespirator la ora 14.00 ,  medicii reuşind atunci să îl readucă la viaţă. Două ore mai târziu actorul a suferit un alt infarct şi, de această dată, eforurile medicilor de a-l resuscita au fost zadarnice. Decesul s-a pronunţat în jurul orei 16.50.

O carieră impresionantă

A absolvit, la Constanţa, cursurile Liceului de Marină, iar în Bucureşti a urmat Şcoala de Arte. În 2001, a fost desemnat cetăţean de onoare al localităţii natale şi, în acelaşi an, a fost distins cu Ordinul Cultural, clasa I. Până în anul 2000 a încântat publicul de pe scena Teatrului de Revistă "Constantin Tănase", unde a susţinut peste 9.000 de reprezentaţii, iar în perioada 1979-1982 a fost actor al Teatrului de Operetă "Ion Dacian".

Din palmaresul său mai fac parte peste 30 de filme de scurt şi lung metraj, 600 de emisiuni de radio şi peste 300 de emisiuni de televiziune.

În 2005, în cadrul Galei Uniter, a primit premiul special pentru teatru de revistă, iar în 2006, premiul Uniter pentru întreaga activitate.

Pentru că ochelarii îi sunt o marcă personală, actorul, care nu o dată a amintit cu ironie despre ei, a ales să-i folosească în titlul cărţii autobiografice, "Ochelarii miraculoşi". Suporter înfocat al echipei de fotbal Rapid, a dedicat o melodie  "mingicăriilor" şi istoriei clubului giuleştean.
 

DUMNEZEU SA IL ODIHNEASCA IN PACE!

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Înscrierile pentru Bacalaureat şi Evaluare Naţională pentru absolvenţii de clasa a VIII-a se prelungesc până pe 13 iunie

Joi, 8 Iunie 2023
72

Înscrierile pentru Bacalaureat şi Evaluare Naţională pentru absolvenţii de clasa a VIII-a se vor prelungi până pe 13 iunie, iar probele de competenţe din cadrul examenului de Bacalau...

Salariile de bază ale personalului din sănătate, asistenţă socială, apărare şi ordine publică se majorează de la 1 iunie

Joi, 8 Iunie 2023
213

Salariile de bază ale unor categorii de personal din sănătate şi asistenţă socială, dar şi din apărare, ordine publică şi securitate naţională sunt majorate de la 1 iunie până la n...

Cinci persoane rănite, după ce un autocar cu numere de Botoșani a ieșit în decor

Joi, 8 Iunie 2023
421

Cinci persoane au fost rănite, joi, în urma unui accident rutier produs pe DN 2, în judeţul Vrancea, anunţă Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române.Conform sursei cita...