A murit femeia infectată cu Covid, care a născut în timp ce era intubată

A murit femeia infectată cu Covid, care a născut în timp ce era intubată

Destin crunt pentru o mamă de 29 de ani care a născut în timp ce era intubată, după ce a fost diagnosticată cu noul coronavirus . Tânăra a decedat la un spital din Iași unde a fost transferată în urmă cu câteva zile.

Mama de 29 de ani, însărcinată în 31 de săptămâni, a ajuns la Maternitatea din Botoșani pe 5 ianuarie, după ce a început să se simtă rău. Pentru că prezenta simptome specifice Covid-19 a fost testată iar rezultatele au confirmat, două zile mai târziu, că femeia era infectată cu virusul SarsCov2, potrivit Somax TV.

Medicii botoșăneni au încercat transferul pacientei la un spital de rang 3 din Iași sau Suceava . Însă nicăieri nu au fost paturi libere. Pentru că tânăra mamă se simțea din ce în ce mai rău, pe 11 ianuarie medicii au fost nevoiți să intervină de urgență pentru a salva pruncul de 31 de săptămâni.

Astfel, a fost formată pe loc o echipă din trei medici de la maternitate. Un medic anestezist și o echipă de la blocul operator al Spitalului Județean de Urgență care au realizat operația de cezariană. A fost o adevărată desfășurare de forțe iar fiecare secundă era extrem de prețioasă.

Intervenția a fost făcută la Blocul Central al Spitalului Județean Mavromati. Imediat, pruncul a fost transferat într-un incubator la maternitatea Botoșani, unde a rămas sub atenta supraveghere a medicilor. După câteva zile, la începutul lunii februarie, mama a fost externată de pe Secția de Reanimare, fiind declarată vindecată de Covid. A ajuns acasă, însă bebelușul ei născut prematur  a rămas tot la maternitate și a putut să-l vadă prin apelurile video ale cadrelor medicale .

După o scurtă perioadă de timp, mama de 29 de ani a început să se simtă tot mai rău și respira greoi, plămânii  săi fiind încă foarte afectați de Covid. A fost transferată la un spital din Iași unde medicii s-au luptat să o țină în viață. În ultimele sale zile și-a văzut bebelușul nou născut doar prin apelurile video care, de această dată, erau efectuate de soțul său, pruncul fiind externat în timp ce mama lui era internată la Iași.

Din păcate, nemilosul virus care i-a afecta grav plămânii, i-a curmat viața tinerei mămici. Femeia a decedat înainte să-și țină măcar o secundă copilul la piept. Tânăra a fost astăzi înmormântată în localitatea ei natală, lăsând în urmă doi copii și un soț îndure

 

Spune-ne opinia ta