A murit Aleksei Gherman

A murit Aleksei Gherman
Cunoscutul cineast rus Aleksei Gherman a incetat din viata astazi, la varsta de 74 de ani, la Sankt Petersburg, unde era spitalizat de mai multe luni.

In urma cu doar o saptamana, pe 14 februarie, la Bucuresti, pe scena cinematografului Studio, Aleksei Gherman Jr. spunea in fata publicului ca a acceptat invitatia in Romania la rugamintea tatalui sau.

Un "Medalion de familie" dedicat celor doi cineasti, tata si fiu, a fost evenimentul desfasurat la Cinema Studio, in cadrul caruia au fost prezentate in prezenta fiului trei dintre filmele marelui regizor rus Aleksei Gherman Senior.

Din pacate, Aleksei Gherman Senior a parasit aceasta lume, fara a termina ultimul sau film.

Cineastul rus Aleksei Gherman, unul dintre numele cele mai cunoscute ale cinematografiei rusesti, regizorul filmului "Prietenul meu, Ivan Lapsin", a murit joi, la varsta de 74 de ani, la Sankt Petersburg, unde era spitalizat de mai multe luni, informeaza AFP.

"Tatal meu a murit astazi. Medicii au facut tot posibilul pentru a-l salva (...) Insa inima lui a incetat pur si simplu sa mai bata", a scris pe blogul sau Aleksei Gherman Jr., fiul cineastului, el insusi regizor, afirmand: "Tatal meu si-a trait viata intr-un fel demn si nu si-a tradat niciodata idealurile".

Nascut pe 20 iulie 1938, la Leningrad, fiu al scriitorului si scenaristului Iuri Gherman, Aleksei Gherman a fost criticat de autoritatile sovietice si s-a confruntat adesea cu cenzura. Printre creatiile lui cele mai cunoscute se numara lungmetrajele "20 de zile fara razboi", "Prietenul meu Ivan Lapsin" sau "Khrustalyov, masina mea!".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
17

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
49

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...

Doliu la Școala „Mihai Eminescu Ipotești: o profesoară dedicată Educației a trecut la cele veșnice!

astăzi, 13:35
245

Maricica Hluscu și-a dedicat mai bine de jumătate din viață Educației, în calitate de profesor și secretară a Școlii „Mihai Eminescu” Ipotești. Astăzi a fost înmorm&a...