A început Campionatul Naţional de Scrabble de la Botoşani! FOTO

A început Campionatul Naţional de Scrabble de la Botoşani! FOTO
C.S. Universitatea Cluj-Napoca şi Federaţia Română de Scrabble organizează la Botoşani, în perioada 21-23 aprilie, între săptămâna "Şcoala altfel" şi vacanţa de primavară, doua dintre cele mai importante competitţii de Tineret ale anului 2016.

La Botoşani, de organizarea competiţiei se ocupă Vasile Mihalache, campion naţional absolut la scrabble în 2014, legitimat la CS Universitatea Cluj-Napoca. "Pentru al şaptelea an, am onoarea să organizez la Botoşani două competiţii importante, Campionatul Naţional de Scrabble Perechi pentru prichindei, cadeţi, juniori, şi, pentru aceeaşi categorie, prima etapă a Campionatului Naţional Individual", a precizat Vasile Mihalache.

Competiţia se desfăşoară, timp de trei zile, într-o sală a Hotelului Rapsodia. "Am găsit înţelegere la Hotel Rapsodia şi mă bucur, pentru că şi copiii şi cei de la Federaţia Naţională de Scrabble sunt încântaţi de această sală", spune Vasile Mihalache, care se declară satisfăcut şi de numărul mare de copii prezenţi în competiţie, fiind vorba despre un sport al minţii, un sport care ajută la dezvoltarea gândirii şi a vocabularului. "În condiţiile în care vedem mulţi oameni cu pretenţii, dar care sunt pur şi simplu agramaţi", completează campionul naţional absolut, care este de profesie învăţător şi, de ani mulţi, iniţiază copiii din Oneaga în acest joc al minţii.

La prima competiţie sunt 19 perechi din Tg. Frumos, Iaşi, Bucureşti şi de la Oneaga (24 de copii). "Sunt cele mai multe perechi, la copii, de când organizez această competiţie. Mulţumesc şi Direcţiei Judeţene de Sport care ne ajută de fiecare dată, doamnei Ana Ţepeş. Şi Federaţiei, care ne va transmite şi cupele şi medaliile", a precizat Vasile Mihalache.

Competiţia este supervizată de vicepreşedintele Federaţiei Române de Scrabble, Cătălin Caba, prezent la Botoşani în calitate de arbitru.

Joi se desfăşoară proba de duplicat clasic, apoi cea de compunere şi tururi de libere. Vineri urmează alte tururi de libere şi duplicat joker, se termină proba de perechi, apoi se întocmeşte un clasament pe fiecare categorie. Vineri, la ora 15.00, începe campionatul individual, etapa I, unde se fac clasamente distincte.









 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Niculina, sufletul orașului meu

Marţi, 23 Aprilie 2024
2642

Cam pe la 7-8 pe seară, de ani buni, Niculina iese din casă. Vara în culori deschise, rochii cu volănașe garnisite uneori cu mărgele simple, pe care le poartă pitite într-o copilăro...

Regizorul Cristian Pascariu, înainte de lansarea filmului ”Nasty” la Botoșani: ”Îl veți vedea pe Ilie într-o ipostază necenzurată, într-o ipostază sinceră” (Foto, Video)

Joi, 18 Aprilie 2024
755

Filmul ”Nasty” va avea premiera de gală la Cinema Unirea Botoșani sâmbătă, 20 aprilie, de la 19:00, publicul având prilejul de a se întâlni și cu echipa care a...

Anamaria Chelaru: ”Noi, păpușarii, suntem făcuți să lucrăm între călugărie și armată!” (Foto, Video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
1224

Când am căutat-o și i-am propus acest interviu, am întrebat-o direct: Cum este Anamaria Chelaru în afara scenei? A răspuns dintr-o suflare, cu vocea clară și îndelung form...