(A) G.A.L. Codrii Herței - COMUNICAT DE PRESĂ

Asociația Grupul pentru Dezvoltare Locală – G.A.L. Codrii Herței anunță lansarea unui proces important de animare, desfășurat în perioada noiembrie – decembrie 2023, având ca obiectiv elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală pentru perioada 2023-2027. Scopul acestui proces este implicarea comunității locale, firmelor locale, organizațiilor non-guvernamentale și a altor părți interesate în dezvoltarea teritoriului din zona GAL Codrii Herței. Ne dorim ca Strategia de Dezvoltare Locală să reflecte prioritățile strategice actuale și să asigure transparență în procesul de luare a deciziilor.

Dezvoltarea Locală Plasată sub Responsabilitatea Comunității (DLRC) reprezintă o modalitate de implementare care oferă partenerilor locali din această regiune o oportunitate de a crea o strategie de dezvoltare locală. Această strategie este elaborată pe baza unei analize atente a nevoilor și priorităților specifice teritoriului Codrii Herței. Abordarea LEADER/DLRC în cadrul GAL Codrii Herței se concentrează pe inițiativele locale care combină soluții pentru a rezolva problemele specifice ale comunităților din această regiune, manifestate prin acțiuni adaptate acestor nevoi unice.

Această abordare LEADER/DLRC din GAL Codrii Herței împărtășește obiectivele generale și specifice ale Politicii Agricole Comune a Uniunii Europene și ale programului național, dar în același timp se adaptează în mod specific la nevoile și prioritățile comunităților din Codrii Hertei. Valoarea adăugată a acestei abordări pentru GAL Codrii Herței constă în faptul că strategiile dezvoltate trebuie să încurajeze inovația și să reflecte modul în care aceasta este abordată în cadrul proceselor și activităților specifice din această regiune, contribuind astfel la dezvoltarea durabilă și prosperitatea comunităților locale.

Invităm pe toți cei interesați de accesarea fondurilor europene să participe la activitățile noastre, care vor avea loc în fiecare dintre localitățile componente ale GAL Codrii Herței: Broscăuți, Cândești, Concești, Cordăreni, Cristinești, Dersca, George Enescu, Hilişeu - Horia, Hudești, Ibănești, Lozna, Mihăileni, Păltiniș, Pomârla, Rădăuți-Prut, Șendriceni, Suharău, Viișoara, precum și în orașele Siret și Darabani. Detalii despre programul evenimentelor sunt disponibile pe pagina noastră web, pe www.codriihertei.ro.

Dacă aveți o idee de proiect și doriți să obțineți finanțare nerambursabilă pentru o inițiativă care se încadrează în teritoriul acoperit de GAL Codrii Herței, vă rugăm să completați chestionarul https://forms.gle/M4tdnBHfB7spZH6s8 sau să ne contactați la adresa de email codrii.hertei@yahoo.ro.

Proiectul "Sprijin pregătitor pentru elaborarea Strategiei de Dezvoltare Locală GAL Codrii Herței" este finanțat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (Decizia de finanțare: D19100000012310700102 din 25.09.2023). Acesta face parte din Măsura 19 - Dezvoltare locală LEADER, finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, Submăsura 19.1 - Sprijin pregătitor. Valoarea totală a proiectului este de 30.000,00 euro (148.485,00 lei).

Vă invităm să vă alăturați demersului nostru pentru dezvoltarea durabilă a teritoriului din zona GAL Codrii Herței și să contribuiți cu idei și proiecte menite să îmbunătățească calitatea vieții în comunitatea dvs.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

astăzi, 20:55

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

astăzi, 19:50

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

astăzi, 18:52

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...