A fost stabilită componența Biroului Electoral Județean. Mai mult de 20 de candidați se vor bate pentru Președinția României!

A fost stabilită componența Biroului Electoral Județean. Mai mult de 20 de candidați se vor bate pentru Președinția României!

Cu aproape două luni înainte de alegerile prezidențiale, care au fost programate pe data de 10 noiembrie, Tribunalul Botoşani a desemnat, prin tragere la sorţi, conducerea Biroului Electoral Judeţean.

Biroului Electoral Judeţean urmează a se ocupa de organizarea alegerilor prezindenţiale, funcție în care s-au înscris doar până acum nu mai puțin de 20 de candidați din România, iar după primul tur de scrutin din data 10 noiembrie, în cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește 50% + 1 din voturi, al doilea tur de scrutin urmează a avea loc în data de 24 noiembrie 2019.

În funcţia de preşedinte al Biroului Electoral Județean a fost desemnată judecătoarea Axinte Lăcrămioara, secondată de Geanina Tăutu din poziția de  locţiitor. De asemenea, și judecătorul Aiftincăi Costel va fi membru al Biroului Electoral Județean.

În cea mai scurtă perioadă după stabilirea conducerii, Biroului Electoral Județean urmează a fi completat cu reprezentanţii partidelor politice care au filiale în județ.

Iată lista candidaților înscriși până acum pentru alegerile prezidențiale 2019

Președintele actual al României,  Klaus Iohannis, a anunțat că își dorește încă un mandat, având susținerea PNL.  Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale din 2014, în al doilea tur de scrutin (16 noiembrie) și a depus jurământul în Parlament la data de 21 decembrie 2014.

Pe 23 iulie, Viorica Dăncilă,  a fost votată în Biroul Permanent Național pentru a fi candidat PSD la prezidențiale 2019.

Pe 21 iulie, USR+PLUS a stabilit ca Dan Barna să fie candidatul alianței la prezidențiale 2019, iar pentru funcția de premier l-a validat pe Dacian Cioloș.

Mircea Diaconu a fost europarlamentar independent, în 2014, după ce PNL a refuzat să-l pună pe listă, singurul candidat care a obținut un vot important.  Și-a anunțat candidatura la președinție susținut de alianța ALDE – PRO România.

Theodor Paleologu, candidat PMP. Fostul președinte Traian Băsescu a enumerat persoanele care ar putea să fie candidat PMP la prezidențiale. „Vom avea candidat. Măsurăm câțiva oameni”. Au fost nominalizați Teodor Palologu, Mihai Neamțu, Eugen Tomac. În final s-a stabilit că Teodor Paleologu va fi candidatul PMP.

Ramona Ioana Bruynseels,  susținută de PPU. Umaniştii români şi-au lansat candidatul pentru prima funcţie în stat. Este vorba despre fostul consilier guvernamental Ramona Ioana Bruynseels, care a fost aleasă şi în conducerea formaţiunii.

Viorel Cataramă susținut de PDL. Omul de afaceri şi preşedinte al Partidului Dreapta Liberală, Viorel Cataramă a anunţat că îşi va depune candidatura la alegerile prezidenţiale 2019

Sebastian Popescu- candidat PNR. Adunarea generală a Partidului Noua România l-a desemnat preşedintele formaţiunii pe Sebastian Popescu, drept candidat la alegerile pentru președinte.

De asemenea, UMDR l-a desemnat pe Kelemen Hunor. Partidul Neamul Românesc l-a anunţat drept candidat pe Ninel Peia. Platforma Demos l-a desemnat Candidat pe Claudiu Crăciun. Fostul primar al Clujului Gheorghe Funar va candida din partea Partdului România Noastră.

Iată și lista de candidați independenți:

Florentin Pandele:  ​”Voi fi candidat independent. (…) Sunt primar de 19 ani. Am luat parte la nenumărate campanii. (…) Gabi (Gabriela Firea, primarul general. n.r) a spus de nenumărate ori că nu va candida. Candidez din partea mea, ca tată al copiilor mei, îmi doresc să trăiască într-o ţară liberă, nu într-o ţară care este instaurată teroarea”, spunea Florentin Pandele la sfârșitul lunii mai.

Bogdan Stanoevici: Directorul Circului Metropolitan de Stat și fost secretar de stat în Ministerul Culturii, Bogdan Stanoevici, cunoscut și din serialul Fructul Oprit, și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale 2019.

Miron Cozma: Fostul lider al minerilor din Valea Jiului anunța încă din luna martie că va demara procedura de strângere a semnăturilor.

Liviu Pleșoianu, Deputatul PSD, va candida ca independent la alegerile prezidenţiale 2019

Printre ei se mai află Alexandru Cumpănaşu, Avram Iancu, Cătălin Berenghi sau Emanuel Onoriu, fiul cântăreţei Gabi Luncă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
170

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
259

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
393

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...