A fost finalizat proiectul de buget şi la Primărie! Vezi ce investiţii a anunţat primarul, în anul 2014

Şi şefii Primăriei Botoşani au finalizat proiectul de buget pentru acest an, acesta urmând a fi supus dezbaterii şi aprobării în şedinţa Consiliului Local din data de 30 ianuarie.

Bugetul municipiului Botoşani pe anul acesta este de 200 de milioane de lei, din care 160 de milioane sunt pentru funcţionare, iar 40 de milioane de lei pentru secţiunea dezvoltare.

“E un buget echilibrat şi în acelaşi timp îndrăzneţ. E un buget care promovează şi investiţii noi, am încercat în primul rând să asigurăm sursele pentru continuarea tuturor proiectelor începute, vom finaliza o parte dintre proiectele care se vor derula pe parcursul cătorva ani. De asemenea, se plătesc şi se decontează lucrări începute anul trecut care au fost planificate pentru doi sau trei ani. Au fost foarte multe creşteri pe partea de cheltuieli de personal, pe de o parte,  a crescut salariul minim, au fost drepturi câştigate în instanţă şi toate acestea au dus la majorare. Au crescut şi pe partea de cheltuieli de funcţionare, de exemplu pe partea de iluminat datorită includerii certificatelor verzi", a spus primarul Ovidiu Portariuc care a enumerat şi o parte dintre proiectele care vor fi finanţate în 2014.

Este vorba de Parcul de agrement Cornişa, reabilitarea şi modernizarea Teatrului Mihai Eminescu, reabilitarea termică a blocurilor în vederea creşterii eficienţei energetice, reabilitarea şi modernizarea străzilor Primăverii şi Maramureşului, amenajarea şi extinderea cimitirelor Pacea şi Eternitatea, execuţie utilităţi locuinţe sociale cartier Cişmea, continuă programul de termoficare pe POS Mediu, modernizarea Stadionului Municipal şi reparaţii capitale la Sala Polivalentă, promovarea potenţialului turistic prin deschiderea Centrului Naţional de informare şi promovare turistică, realizarea instalaţiei de noctură şi a instalaţiei de încălzire a gazonului de la Stadion, reabilitare buclă întoarcere tramvai din Capătul I, dezvoltarea sectorului agricol prin modernizarea Pieţei Viilor, amenajare locuri de joacă, reabilitare puncte termice şi reţele secundare, elaborarea Planului Urbanistic General, reabilitare şarpantă de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, reabilitarea Parcului Curcubeului şi a Parculu Mihai Eminescu, amenajare zonă de recreere de pe locul fostelor sere.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata indemnizațiilor și a alocațiilor!

astăzi, 19:40

Suma totală platită este de 6.300.570  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...

Alexandra Huțu, PSD: „Rezultatele premierului Ciolacu, recunoscute la nivel european prin funcțiile obținute de România în Comisia și Parlamentul UE”

astăzi, 19:03

„Domeniul pe care îl va administra este unul dintre cele mai importante la nivel european - Competențe și Educație, Locuri de muncă și drepturi sociale, demografie - cu un buget de 23...

Accident pe drumul dintre Hudum și Baisa: Patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 18:31

Patru persoane au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produz în această după-amiază pe E 58, între localitățile Hudum și Baisa. La fața locului s-au deplasa...