A fost actualizată lista statelor cu risc epidemiologic pentru care se stă în carantină 14 zile la intrarea în țară

A fost actualizată lista statelor cu risc epidemiologic pentru care se stă în carantină 14 zile la intrarea în țară

   Sursa foto ilustrativ: Digi24.ro

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a actualizat vineri, 5 martie, lista statelor și zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic.

În listă a reintrat Bulgaria și au ieșit Elveția și Portugalia, scrie Mediafax. Turcia și Grecia nu figurează pe lista galbenă, iar Germania, scoasă de pe listă la actualizarea precedentă, rămâne în zona „verde”. De asemenea, pe listă nu se regăsește Canada, țară unde sunt numeroși emigranți români.

Statele și zonele de risc epidemiologic din noua listă sunt: Cehia, San Marino, Muntenegru, Estonia, Seychelles, Insulele Turks si Caicos, Monaco, Israel, Bahrain, Slovacia, Serbia, Malta, Liban, Slovenia, Letonia, Albania, Iordania, Suedia, Saint Lucia, Andorra, Ungaria, Aruba, Emiratele Arabe Unite, Franța, Luxemburg, Republica Moldova, Palestina, Maldive, Olanda, Italia, Brazilia, Antigua si Barbuda, Puerto Rico, Polonia, Kuweit, Barbados, Austria, Peru, Belgia, Macedonia de Nord, Statele Unite ale Americii, Kosovo, Uruguay, Chile, Spania, Bulgaria, Cipru, Qatar, Lituania, Paraguay, Marea Britanie, Africa de Sud.

Lista țărilor pe care România le consideră în „zona galbenă” a fost modificată vineri seara de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la propunerea Institutului Național de Sănătate Publică. Pentru persoanele care sosesc în România din aceste țări, zone sau teritorii cu risc epidemiologic ridicat se instituie măsura carantinei pe durata a 14 zile.

Noua listă galbenă va intra în vigoare de luni, 8 martie 2021.

 

Spune-ne opinia ta