A devenit lege: Agresorii victimelor violenței domestice, monitorizați cu brățară electronică

A devenit lege: Agresorii victimelor violenței domestice, monitorizați cu brățară electronică

Camera Deputaţilor a adoptat astăzi, miercuri, în calitate de for decizional, proiectul de lege prin care agresorii vor purta brăţări electronice care le vor monitoriza mişcările prin GPS.

Anunțul a fost făcut de senatoarea Alina Gorghiu care a precizat pe pagina sa de socializare că pe viitor, agresorii se vor gândi poate de două-nouă sau o sută de ori înainte de a-şi mai teroriza membrii familiei, rămâne regretul că multe alte acte de violenţă domestică puteau fi evitate dacă am fi avut această lege mai devreme.

„Moment revoluţionar în legislaţia României pentru protecţia victimelor violenţei domestice. Parlamentul a adoptat astăzi propunerea legislativă a PNL care reglementează folosirea brăţărilor electronice pentru agresori. Am acţionat pentru ca fiecare persoană atunci când rosteşte ACASĂ să nu asocieze acest cuvânt cu pericol, bătaie sau lovituri cauzatoare de moarte. Este un succes legislativ al PNL pe care l-am aşteptat de foarte mult timp, atât eu, cât şi cosemnatarii proiectului - Florin Cîţu, Marcel Vela - şi care nu s-ar fi realizat fără ajutorul societăţii civile, colegilor senatori şi deputaţi care au votat «pentru», cărora le mulţumesc. Dar, dincolo de satisfacţia că, pe viitor, agresorii se vor gândi poate de două-nouă sau o sută de ori înainte de a-şi mai teroriza membrii familiei, rămâne regretul că multe alte acte de violenţă domestică puteau fi evitate dacă am fi avut această lege mai devreme. Mai ales că sistemul de monitorizare electronică este unul simplu şi nu foarte costisitor, dar cu miză majoră - viaţa unei persoane”, a afirmat Alina Gorghiu.

Pe 31 martie 2020, Senatul a adoptat propunerea de lege, în calitate de prim for sesizat, iar votul Camerei a fost decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare la președintele României.

 

Spune-ne opinia ta