Mașinile achiziționate prin programul Rabla Plus 2021 nu vor putea fi vândute de proprietari. Această interdicție exista deja în programul Rabla Clasic, iar decizia a fost luată după ce s-au constatat câteva „încercări de a exporta subvenția” oferită în România.
Anunțul a fost făcut astăzi de ministrul Mediului, Barna Tanczos, care a precizat că programul Rabla 2021 începe în 26 aprilie, cu o primă de casare majorată la 7,500 de lei pentru Rabla Clasic și cu un buget dublu pentru programul de încurajare a achizițiilor de mașini eco, a anunțat miercuri ministrul Mediului, Barna Tanczos.
"Programele pe care le lansăm după aprobarea bugetului sunt Rabla Clasic, Rabla Plus şi Rabla Electrocasnice. La Rabla Clasic, am majorat bugetul de la 6.500 la 7.500 de lei. Tichetul standard de sprijin este de 7.500 de lei în 2021. Am majorat, de asemenea, ecobonusurile pentru hibrid şi pentru maşinile care au emisii scăzute de dioxid de carbon, sub 96 de grame pe kilometru. Am dublat, practic, bugetul pentru maşinile electrice, am păstrat aceleaşi condiţii. 45.000 de lei sprijin pentru maşinile full electrice, 20.000 de lei pentru hibrid plug-in şi am introdus şi la Rabla Clasic interdicţia de a vinde maşina care a beneficiat de acest sprijin. Am constatat că au existat câteva încercări de a exporta practic subvenţia din România, de a duce maşinile în alte ţări", a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, citat de antena3.