A deszapezit din scaunul cu rotile, sub privirile indiferente ale vecinilor

A deszapezit din scaunul cu rotile, sub privirile indiferente ale vecinilor

   viata-libera.ro

Imobilizat in scaunul cu rotile, a iesit cu lopata ca sa-si deszapezeasca singur rampa de la iesirea din bloc si sa-si croiasca drum prin zapada, sub privirile indiferente ale vecinilor.

S-a intamplat in Galati. Florin Cornel Diaconita, care acum are 35 de ani, nu-si mai poate misca picioarele inca de la un an, atunci cand medicii l-au diagnosticat cu poliomielita. Barbatul a povestit pentru viata-libera.ro ca a vrut sa se duca la cumparaturi, dar zapada care se adunase peste noapte in fata blocului il impiedica sa parcurga in carucior drumul de la iesirea din bloc pana la iesirea in strada.

"Dupa ce am terminat de dat zapada de pe rampa de la iesirea din bloc, mai multi vecini au iesit la geamuri si au vazut ce incercam sa fac. Desi nu am facut lucrul acesta pentru a-i determina si pe ei sa iasa din casa, marturisesc faptul ca mi-ar fi prins bine un pic de ajutor", a declarat barbatul pentru sursa citata.

La aproximativ o ora, atunci cand reusise sa deszapezeasca o buna parte din alee, trei angajati ai Societatii de Electrificare CFR S.A. sucursala Galati l-au vazut pe geamul biroului si s-au hotarat sa iasa si sa-l ajute.

"Au venit trei barbati cu lopeti si m-au intrebat daca n-am gasit pe nimeni care sa ma ajute sa dau zapada la o parte de pe alee. Apoi au curatat portiunea care mai ramasese acoperita de zapada si rampa destinata persoanelor cu handicap", a mai spus Florin Diaconita.

Unul dintre cei trei barbati care i-au venit in ajutor a povestit si el cum au stat lucrurile. El a explicat ca se afla in birou alaturi de colegi, cand sefa sa l-a vazut pe Florin cum se chinuia sa dea zapada la o parte. "Atunci ne-am dus, am gasit trei lopeti si am plecat sa-l ajutam pe barbatul aflat in scaun cu rotile. Toti trei ne-am intrebat daca asa au ajuns lucrurile in Romania. Am vazut unii vecini care stateau la geam si se uitau, insa nimeni n-a coborat in fata blocului cu o lopata", a spus angajatul, care a preferat sa nu-si dezvaluie numele.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
119

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
347

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
495

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...