A dat cu lopata in... bomba! Proiectil, descoperit intr-un sant din albia raului Siret

A dat cu lopata in... bomba! Proiectil, descoperit intr-un sant din albia raului Siret
Munitia a fost descoperita de catre Marin D., angajatul unei firme care executa in zona lucrari de extragere a agregatelor din albia raului Siret. Bomba de aviatie, de dimensiuni medii, calibrul 250 kilograme forta, de fabricatie germana, model 1939, a fost scoasa de o draglina, de la o adancime de aproximativ 3 metri.

Astazi, personalul specializat in misiuni de asanare pirotehnica din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Botosani a fost solicitat sa se deplaseze pe malul stang al raului Siret, pe raza localitatii Vladeni, pentru ridica o bomba de aviatie de mari dimensiuni.

Echipa pirotehnica a stabilit ca exista pericol de explozie, intrucat munitia se afla in stare perfecta de functionare si prezenta un risc ridicat la transport si manipulare datorita gradului mare de uzura. Este prima data cand pe raza judetului Botosani se descopera acest tip de munitie. In urma asanarii terenului inconjurator, nu au mai fost descoperite si alte elemente de munitie. Avand in vedere riscul deosebit, actiunile de cercetare, ridicare, transport si depozitare s-au executat in conditii de extrema siguranta si prudenta.

Pirotehnistii botosaneni reamintesc cetatenilor ca, in cazul in care descopera munitie ramasa neexplodata, sa nu atinga aceste elemente, sa nu le loveasca sau sa le miste din locul in care au fost gasite, sa nu incerce sa demonteze componentele munitiei sau sa le ridice, transporte sau depoziteze in incaperile locuintelor, la locul de munca ori in depozite de fier vechi. Sa anunte ISU sau Politia prin telefonul de urgenta 112.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un adolescent din Botoșani, propus pentru Premiul special Tinere Talente!

astăzi, 11:32
19

Potrivit Top Child Performance, este vorba despre Eric Alexandru Cracană, în vârstă de 14 ani, din Botoșani.Eric este câștigătorul multor concursuri de interpretare vocală ...

Județul Botoșani se află sub atenționare de Cod Galben. Sfaturile pompierilor!

astăzi, 10:06
823

Astăzi, începând cu ora 10.00 și până la ora 23.00, meteorologii anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată.În intervalul menționat, vor fi perioade cu in...

Comuna din Botoșani care își cinstește valorile: Distincții pentru sportivi și artiști, un mare campion a devenit Cetățean de Onoare! (Foto)

astăzi, 09:44
519

La inițiativa primarului Marian Luchian, Consiliul Local și Primăria Hlipiceni au acordat Titlul de Cetățean de Onoare lui Romeo Gontineac, fost jucător profesionist de rugby, de trei ori campio...