A dat 70 de lei pe pachete de tigari pline cu... carton!

Marţi, în jurul orei 09.00, un echipaj auto de jandarmi din cadrul I.J.J. Botoşani, pe timpul executării unei misiuni de patrulare, a observat  pe strada Marchian, din municipiu, un tânăr care a scos de sub haină un cartuş de ţigări care l-a dat unui alt bărbat.

La vederea jandarmilor care se îndreptau către ei, cel care a oferit cartuşul de ţigări a luat-o la fugă înspre Muzeul de Istorie, unde de altfel a şi fost prins de jandarmi.

Cealaltă persoană a declarat jandarmilor că a fost acostată de tânărul care a încercat să fugă şi l-a întrebat dacă nu doreşte un cartuş de ţigări la un preţ avantajos.

O. C., de 29 de ani, a plătit pentru cartuşul de ţigări 70 de lei, iar apoi a avut surpriza să descopere că în cele zece pachete de ţigări din cartuş nu era altceva decât... cartoane.

Escrocul, în persoana lui Z. Petru, de 31 de ani, a fost adus împreună cu partea vătămată, O.C., la sediul inspectoratului de jandarmi pentru continuarea cercetărilor. Jandarmii i-au întocmit dosar cu acte premergătoare lui Z. Petru, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

"Datorită prezenţei de spirit a jandarmilor din echipajul auto, O.C. şi-a primit cei 70 de lei înapoi, altfel ar fi fumat... cartoane de toţi banii. Dosarul cu acte premergătoare a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani. Recomandăm cetăţenilor să evite de  a cumpăra de pe stradă de la persoane neautorizate fel de fel de bunuri şi obiecte propuse la preţuri atractive pentru a nu fi păcălite. În cazul în care sunt acostate de astfel de persoane, rugăm să sune de îndată la 112 sau să ceară sprijin celei mai apropiate patrule de ordine publică", a precizat Mr. Cristian Niţuleac, Ofiţer relaţii publice in cadrul IJJ Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
263

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
413

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
557

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...