A cumparat un set de tacamuri, pentru care a platit 150 de lei, dar a fost pagubit de 3.500 de lei!

Un batran a cerut ieri sprijinul politistilor botosaneni, reclamand ca, dupa ce a primit in casa doi comercianti ambulanti, de la care a achizitionat un set de tacamuri, a ramas si fara banii din casa!

Ieri la amiaza, G. Valeriu, de 66 de ani, din municipiul Botosani, s-a prezentat la sediul Politiei Municipiului Botosani sesizand ca in aceeasi zi, intre orele 11.00 si 12.00, a primit in locuinta doua persoane necunoscute (care dupa accent pareau a fi din partea Ardealului), care i-au oferit spre vanzare diferite bunuri.

In timp ce suspectii se aflau in locuinta victimei, profitand de neatentia acesteia, au sustras dintr-o vitrina suma de 3.500 lei.

In cauza a fost constituita echipa operativa care desfasoara activitati specifice in vederea identificarii suspectilor, recuperarii prejudiciului si tragerii la raspundere penala sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

“Primele cercetari efectuate in cauza au stabilit ca victima locuia singura, iar in jurul orei 11.00, la usa locuintei sale au sunat cei doi suspecti, oferindu-i spre vanzare diferite bunuri, printre care si tacamuri ambalate in genti tip Diplomat. Fiind interesat sa achizitioneze un asemenea set de tacamuri, victima i-a invitat in locuinta sa, unde au negociat pretul vanzarii, iar in cele din urma a achizitionat un set de tacamuri, contra sumei de 150 lei", a precizat Manuela Ieremie, purtator de cuvant al IPJ Botosani.

Suspectii au stat in locuinta victimei circa o ora, timp in care victima a intrat in diferite discutii cu acestia, inclusiv posibilitatea de a-i caza la locuinta sa pentru o perioada de timp.

La aproximativ doua ore de la plecarea suspectilor, victima a constatat ca dintr-un dulap i-a fost sustrasa suma de 3.500 lei, motiv pentru care s-a prezentat de urgenta la sediul politiei, reclamand furtul.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
7

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
19

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
55

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...