A crescut numărul botoşănenilor cercetaţi pentru evaziune fiscală!

În primele 9 luni ale anului 2013 constatarea infracţiunilor de evaziune fiscală au înregistrat un trend ascendent la nivelul judeţului Botoşani, de la 141 în anul 2012 la 168 în perioada evaluată, creşterea fiind de 19,14.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie, din punct de vedere al finalităţii judiciare, într-un număr de 52 cazuri (faţă de 37) au fost formulate propuneri de sesizare a instanţei de judecată, iar numărul persoanelor cercetate pentru asemenea fapte a crescut de la 91 la 158, fiind o creştere substanţială, de 73,62%.

Au fost continuate activitățile în conformitate cu Planul Judeţean Comun de Prevenire şi Combatere a Evaziunii Fiscale, iar în cele 5 domenii prioritare reglementate de H.C.S.A.T. 69/2010, specifice Județului Botoșani, au fost înregistrate următoarele rezultate la nivelul Inspectoratului:

• au fost indisponibilizate 2.093.283 bucăți țigarete, în valoare de peste 3.100.000 lei;

• au făcut obiectul măsurilor asiguratorii bunuri în valoare de 6.858.510 lei;

• 16 persoane au fost cercetate în stare de reținere, 3 persoane în stare de arest preventiv; • au fost aplicate 1.524 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 503.300 lei-

În perioada analizată, la propunerea organelor de cercetare penală, unitățile de parchet au întocmit și promovat în instanță 39 de rechizitorii, cu 27 mai multe decât în primele nouă luni ale anului 2012, rechizitorii pentru evaziune fiscală sau infracțiuni conexe acesteia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

astăzi, 20:00

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

astăzi, 19:20

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...

Valeriu Iftime, PNL: „Stau și mă întreb: Totuși, cine a condus județul ăsta?” (Video)

astăzi, 18:45

„Una din întrebări a fost direcția în care se îndraptă județul Botoșani, dacă este una bună sau greșită. Sigur că e neplăcut să afli că 80% dintre botoșăneni spu...