17 morţi pe şoselele din judeţ în acest an! Vezi principalele cauze ale producerii accidentelor

În cadrul activitaţilor de control şi supraveghere a traficului rutier, la nivelul întregului judeţ în primele 9 luni ale anului 2013, poliţiştii rutieri au descoperit şi instrumentat un număr de 390 de infracţiuni la regimul circulaţiei, în creştere cu 57 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, au fost aplicate 37.217 (-2817) sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, fiind reţinute 1.692 (-1) permise de conducere, din care 1.281 (-93) în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule şi 411 (+145) în vederea anulării.

S-a procedat la retragerea temporară a 987 certificate de înmatriculare faţă de 802, câte au fost anul trecut.

În primele 9 luni ale acestui an, pe raza judeţului Botoşani s-au înregistrat 68 accidente grave, soldate cu 17 morţi, cu 4 mai puini decât anul trecut, 60 (-12) răniţi grav şi 161 (-56) accidente uşoare, soldate cu 214 (-29) răniţi uşor.

Principalele cauze generatoare de accidente grave de circulaţie continuă să fie abaterile săvârșite de pietoni (19) şi viteza neadaptată la condițiile de drum (11).

Potrivit IPJ Botoşani, activităţile cu caracter preventiv desfăşurate au continuat să se adreseze tuturor categoriilor de participanţi la trafic, însă poliţiştii rutieri şi-au direcţionat cu precădere acţiunile de acest gen către reducerea riscului victimizării copiilor prin accidente rutiere.

Astfel, a continuat implementarea la nivel local a programelor naţionale Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă şi Micul pieton, programe în cadrul cărora preşcolarii şi elevii mai multor unităţi de învăţământ au participat la concursuri pe teme rutiere.

De asemenea, cu sprijinul instituţiilor de învăţământ, poliţiştii au organizat şi participat la 60 de întâlniri cu elevii, având drept scop prezentarea obligaţiilor ce revin pietonilor şi bicicliştilor în calitate de participanţi la trafic.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

astăzi, 20:00

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

astăzi, 19:20

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...

Valeriu Iftime, PNL: „Stau și mă întreb: Totuși, cine a condus județul ăsta?” (Video)

astăzi, 18:45

„Una din întrebări a fost direcția în care se îndraptă județul Botoșani, dacă este una bună sau greșită. Sigur că e neplăcut să afli că 80% dintre botoșăneni spu...