(A) COMUNICAT DE PRESĂ - Dezvoltarea activității NAZAGE-CONSTRUCT SRL prin achiziția de echipamente performante

NAZAGE-CONSTRUCT SRL, identificată prin CUI 17233752, număr de ordine în Registrul Comerţului  J7/114/2005, cu sediul în Sat Conceşti, Comuna Conceşti, Judet Botoşani,  in calitate de beneficiar, anunţă începerea derulării proiectului „Dezvoltarea activității NAZAGE-CONSTRUCT SRL prin achiziția de echipamente performante”, cod SMIS 317362, cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Regional Nord-Est 2021-2027.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă cresterea competitivității societății NAZAGE-CONSTRUCT și consolidare pe piața locală și regională în domeniul fabricării de mobilă.

Obiectivul general al proiectului este în concordanță cu obiectivul specific al priorității de investiții 1 de intensificare a creșterii sustenabile, creșterea competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă, inclusiv prin investiții productive  în domeniile competitive, în speță consolidarea poziției pe piața a NAZAGE-CONSTRUCT SRL în cadrul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est în domeniul competitiv identificat în Strategia de Cercetare și Inovare pentru Specializare Inteligentă a Regiunii Nord-Est (clasa 31 Fabricarea de mobilă este un sector identificat cu potențial de specializare).

Obiectivul general al proiectului va fi atins prin îndeplinirea următoarelor obiective specifice, care se identifică la rândul lor cu obiectivele strategice ale firmei pe termen scurt:

1. Creșterea capacității de producție în domeniul fabricării de mobilă: acest obiectiv va fi îndeplinit prin achiziționarea a 6 echipamente inovatoare în domeniul fabricării de mobilă, echipamente care vor permite creșterea capacității de producție de la 216 unități/an la 480 unități/an.
2. Creșterea numărului mediu de salariați cu 3 față de numărul mediu înregistrat la finalul exercițiului financiar 2022 (4 angajați). Termenul de realizare îl reprezintă sfârșitul anului fiscal ulterior celui în care s-a finalizat implementarea proiectului.
Numărul mediu de salariați astfel atins (7) va fi menținut pe toată perioada rămasă din durabilitatea proiectului (3 ani de la realizarea plății finale în cadrul contractului de finanțare).

Rezultatele așteptate în urma implementării proiectului constau în:

1. Achiziționarea a 6 echipamente inovatoare în domeniul fabricării de mobilă și obținerea unei capacități totale de producție mobilă de cca 480 unități/an;
2. Achiziționarea unui sistem (kit fotovoltaic) care utilizează surse regenerabile de energie;
3. Numărul mediu de salariați total – 7.

Valoarea totală a proiectului este de 1.446.259,23 lei.
Valoare totală eligibilă a proiectului este de 1.228.172,52 lei.
Valoare eligibilă nerambursabilă din partea fondurilor (FEDR/FSE+/FC/FTJ): 828.267,27 lei.
Valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 146.164,81 lei.
Valoare cofinanțare eligibilă beneficiar: 253.740,44 lei.
Valoare totală neeligibilă a proiectului, inclusiv TVA neeligibil: 218.086,71 lei.
Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni de la data semnării contractului de finanțare, respectiv între data de 25.07.2024 și 25.07.2026.
Codul SMIS al proiectului: 317362


Programul Regional Nord-Est 2021-2027
RSO1.3_Intensificarea creșterii durabile și a competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în cadrul IMM-urilor, inclusiv prin investiții productive Fondul European de Dezvoltare Regională:
Obiectiv de politică: O Europă mai competitivă
Prioritate: P1.P1. Nord-Est – O regiune mai competitivă, mai inovativă
Obiectiv specific: RSO1.3_Intensificarea creșterii durabile și a competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în cadrul IMM-urilor, inclusiv prin investiții productive
Fond: Fondul European de Dezvoltare Regională
Operațiune: Investiții pentru modernizarea microîntreprinderilor

Denumire beneficiar: NAZAGE-CONSTRUCT SRL
Persoana de contact: GEORGEL NAZARE
E-mail: nazageconstruct@yahoo.com
Telefon: 0732004999
Adresa: Sat Concești, comuna Concești, județul Botoșani

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșănean arestat pentru că a tâlhărit un bărbat: Victima s-a ales și cu leziuni!

astăzi, 17:50

Acesta era bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. În urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că acesta, în noaptea de 17 spre 18 septembrie 2024...

Ziua Europeană a Limbilor, sărbătorită de elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani!

astăzi, 17:23

Deviza din  acest an: „Pace prin diversitate lingvistică", și-a propus să sublinieze rolul cheie pe care îl joacă diversitatea lingvistică și învățarea limbilor str...

Dinamo București - FC Botoșani, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:26

Dinamo primește astăzi vizita celor de la FC Botoșani, în etapa cu numărul 11 a Superligii. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Dinamo! După trei înfrângeri consecutiv...