26 septembrie pe Știri Botoșani. Meseria de măturător la mare căutare, botoşăneancă pe scena de la Vocea României, fost jurnalist răpus de o boală cruntă!

Preşedintelui CJ i se pregăteşte o plângere pentru abuz în serviciu, un autocar de la Botoșani izbit în plin pe E85. Și cadavrul unui bebeluș, găsit în apropierea Poligonului ACR!

26 septembrie 2008

ARINA CORSEI - Cred in puterea Botosaniului de a deveni un real punct de atractie turistica!

Arina Corsei poate fi incadrata in zeci de tipare, fiecare dintre ele bine definit, conturat pana la cele mai mici detalii. Astfel incat Arina, privita din toate partile, capata stralucirile unui diamant ale carui fete, desi asemanatoare, manifesta mereu alte si alte mistere. Face parte din generatia care cucereste lumea, plecata dintr-un Botosani in care oamenii isi mai pun problema apei potabile, un Botosani unde copiii mai merg la scoala pentru ca statul ii atrage cu o bucata de paine pe care, in ultimul timp, se gandeste sa puna si miere. Arina este omul care stie de unde pleaca. Dar, mai ales, stie cum anume sa se intoarca. Isi respecta parintii, prietenii, partenerii, dusmanii. Isi ironizeaza colegii de generatie, dar ii si iubeste nespus, pentru ca nu poate supravietui fara ei.

26 septembrie 2009

Catalina Lupascu aspira la scaunul de vicepresedinte al lui Achitei

Liberalii au decis in Biroul Politic Judetean, ca pentru functia de vicepresedinte CJ sa o nominalizeze pe Catalina Lupascu. Fosta directoare a Casei Corpului Didactic, acuala presedinta la organizatia municipala pentru femei PNL este persoana pe care au mizat membrii BPJ al Partidului National Liberal. Desi initial, mai era nominalizata  o persoana pentru a candida pentru ocuparea postului de vicepresedinte al Consiliului Judetean, respectiv Viorel Ciobanu, dar care in cele din urma acesta a refuzat sa mai candideze pentru functia de vicepresedinte CJ.

26 septembrie 2011

Botosaneanul Vlad Pamfil, campion balcanic la karate

In perioada 23-25 septembrie 2011 s-a desfasurat in sala de sport a Academiei Americane din Larnaca, Cipru, Campionatul Balcanic de karate WKF. Clubul Pamphil Center a avut in lotul national 5 sportivi.


La finalul acestei prestigioase competitii, la care au participat 10 tari balcanice, precum si Ungaria, proaspat afiliata la Federatia Balcanica de karate, Romania a obtinut 6 medalii, dintre care 2 de aur si 4 de bronz, informeaza Catalin Pamfil, presedintele clubului botosanean. Dupa ce în 2010, in Grecia, Vlad Pamfil de la Pamphil Center cucerea prima medalie de aur a Romaniei, in Cipru si-a aparat cu succes titlul, reusind sa urce din nou pe prima treapta a podiumului, redevenind campion balcanic.

26 septembrie 2011

Medic talharit in centrul municipiului Botosani!

Medicul Emil Alexa, care a activat multi ani la Spitalul Judetean “Mavromati", in prezent pensionar, a fost talharit, luni dimineata, chiar in apropierea Prefecturii. Dimineata mai multi copii de etnie roma l-au acostat pe medicul Emil Alexa si, sub pretextul ca vor sa ii vanda o iconita, in momentul in care au bagat iconita in buzunarul camasii, i-au sustras acestuia si suma de 100 de lei. Unul dintre copii a luat-o la fuga, dar a fost prins imediat de trecatori. La fata locului a ajuns si un echipaj de Politie. “M-au oprit si au spus ca vor sa imi vanda o iconita, iar in momentul in care s-au apropiat au bagat mana in buzunar si au luat 100 de lei. 50 de lei i-au aruncat pe jos si 50 de lei i-au luat", a spus Emil Alexa.

26 septembrie 2011

Catalin Alexa, la 40 de ani: De acum ar trebui sa ma gandesc si eu la niste treburi mai serioase, cum ar fi sa ma las de fumat!

Viceprimarul Catalin Alexa implineste 40 de ani, iar prima parte a zilei si-a petrecut-o la birou, ce-i drept raspunzand mai mult la telefoanele de felicitare din partea prietenilor si a colaboratorilor.


Viceprimarul Catalin Alexa a spus ca se simte implinit pe toate planurile, si cel mai important lucru pe care si-l doreste este sa fie sanatos, alaturi de familie. "Ma simt mai batran cu un an. De acum, plecand de la patru ar trebui sa ma gandesc si eu la niste treburi mai serioase, cum ar fi sa ma las de fumat. Sunt acelasi ca inainte, nu m-am schimbat peste noapte", a spus Catalin Alexa.

26 septembrie 2013

Meseria de măturător, la mare căutare la Botoşani

Zeci de botoşăneni care nu au reuşit până acum să îşi găsească un loc de muncă au depus CV-uri la societatea Urban Serv, în speranţa că vor avea noroc.


Solicitările sunt pentru diverse posturi din cadrul societăţii, începând de la măturător, unde s-au depus cele mai multe cereri, până la funcţii la pieţele administrate de Urban Serv. Printre cei care au depus cereri de angajare se numărăr inclusiv persoane care au studii superioare, în special proaspăt absolvenţi. Un măturător are un salariu de circa 1.400 de lei.

26 septembrie 2014

Botoşăneancă pe scena de la Vocea României!

O tânără în vârstă de 16 ani, din Botoşani, s-a numărat printre concurenţii de vineri de la audiţiile pe nevăzute din noul sezon al emisiunii concurs Vocea României, de la Pro TV. Ioana Ignat a interpretat piesa “I sureender", dar nu a reuşit să întoarcă niciun scaun. La finalul prestaţiei sale juraţii au felicitat-o pe adolescentă pentru modul în care a interpretat piesa, Ioana izbucnind în plâns, Smiley spunându-i că ar trebui să fie fericită pentru că a fost văzută de o ţară întreagă. Ioana a fost îmbrăţişată de Moga, Tudor Chirilă şi Smiley. “Ai o voce extraordinară. Şi eşti foarte frumoasă", i-a spus şi Loredana.

26 septembrie 2014

Preşedintelui CJ i se pregăteşte o plângere pentru abuz în serviciu!

Proiectul de hotărâre privind schimbarea celor doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean a fost încuiat într-un sertar de preşedintele Florin Ţurcanu, acuză secretarul executiv al PSD Botoşani, Gheorghe Vâzdoagă. Social-democratul susţine că, dacă duminică, la şedinţa ordinară, şeful CJ nu va introduce acest proiect pe ordinea de zi, acesta va trebui să dea socoteală în faţa legii. "Ne-am consultat cu jurişti şi sunt constituite elementele de abuz în serviciu şi exercitare cu rea credinţă a atribuţiunilor de serviciu. Noi sperăm că până duminică acest proiect de hotărâre va apare pe ordinea de zi, dacă nu apare ne rezervăm dreptul să acţionăm pentru respectarea legii la nivelul Consiliului Judeţean", a afirmat Vâzdoagă.

26 September 2016

Prefectul a trimis Corpul de control la Casa de Asigurări de Sănătate

Prefectul județului a dispus o verificare la Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani, la începutul acestei săptămâni trimițând corpul de control la această instituție. Dan Nechifor a precizat că verificarea vizează finanțarea care se acordă unităților spitalicești de pe raza județului Botoșani, dorind să vadă dacă spitalele sau secțiile primesc fondurile corespunzătoare gradului de clasificare pe care îl au.

26 September 2017

Ucigaşul poliţistului de la Burdujeni, deţinut în Penitenciarul Botoşani, s-a sinucis!

Un deţinut aflat în Penitenciarul Botoşani în executarea unei pedepse privative de libertate a fost găsit marţi seară spânzurat în camera de detenţie. Descoperire şocantă marţi seară, în Penitenciarul Botoşani. Trupul neînsufleţit al unui deţinut cazat singur într-o cameră a fost găsit fără viaţă, după apelul de seară. În unitatea de detenţie este prezent un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani care, alături de poliţişti, a declanşat cercetările în acest caz. Deţinutul sinucigaş ar fi, potrivit unor surse, Ioan Beşa. ucigaşul poliţistului sucevean Sorin Vezeteu. Tânărul de 23 de ani se afla în sectorul destinat arestaţilor preventiv, după ce în iulie a înjunghiat, în Gara Burdujeni, pe poliţistul feroviar Sorin Vezeteu. Ioan Beşa fusese trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pentru omor calificat şi era deţinut în Penitenciarul Botoşani până la pronunţarea unei sentinţe definitive.

26 September 2017

ȘOCANT! Descoperire macabră în apropierea Poligonului ACR din municipiul Botoșani

Cadavrul unui prunc de doar câteva zile a fost găsit într-un canal de colectare a apei din apropierea poligonului.


 În urmă cu câteva zile, o sesizare făcută la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani a pus în alertă reprezentanții instituției, care au anunțat de îndată poliția. O persoană a sesizat faptul că o tânără de 21 de ani ar fi dat naștere unui copil, dar pruncul nu a fost văzut niciodată. Oamenii legii au mers la domiciliul persoanei indicate ca fiind mama și au luat-o la audieri. În faţa anchetatorilor, tânăra a avut o atitudine de negare totală a evidenţei și a întrebat la rândul ei de ce este interogată.

26 September 2018

Lipsa medicilor, o problemă fără soluții în Sănătatea botoșăneană!

Deficitul de personal în secțiile și compartimentele Spitalului Județean Botoșani devine de la an la an o problemă tot mai greu de  gestionat. Astfel, în cadrul spitalului există cinci specialități în care activitatea medicală este asigurată de un singur medic. Este vorba despre trei specialități în Ambulatoriul spitalului, și anume Pneumologie, Alergologie și Geriatrie, și două specialități în care activitatea este asigurată și în Ambulatoriul Spitalului și în compartimentele cu spitalizare continuă, aici fiind vorba despre Neurochirurgie și cel care urmează să fie înființat, compartimentul de Oro-maxilo-facială.

26 September 2019

Accident: un autocar de la Botoșani, izbit în plin la Roman, pe E85!

Un accident rutier grav s-a produs în această dimineață în municipiul Roman, pe E85, lângă LIDL. Un autocar de la Botoșani a fost avariat după ce un tânăr din municipiul Roman a pierdut controlul volanului și s-a izbit în autocar. Din primele cercetări a reieșit că un tânăr de 25 de ani, din Roman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 201 C, din direcția Tămășeni – DN 2, la intersecția cu DN 2 nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, care se deplasa din direcția Roman – Suceava, intrând în coliziune cu acesta.


Ulterior, autoturismul condus de bărbatul de 43 de ani a ricoșat într-un autocar condus de un bărbat de 42 de ani, din Botoșani care se deplasa din direcția Suceava – Roman. În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto de 43 de ani, din Bacău și a conducătorului auto de 25 de ani, din Roman.

26 September 2020

Laborator de analize al „Mavromati" declarat focar COVID

Laboratorul de analize din cadrul blocului central al Spitalului Județean „Mavromati" a fost declarat focar COVID, după ce șase angajați au fost diagnosticați cu noul coronavirus. Săptămâna trecută, o infirmieră a laboratorului a fost confirmată cu aceeași afecțiune, astfel că s-a dispus testarea întregului personal medical. Vineri seară, au fost comunicate rezultate pozitive pentru încă cinci cadre. De vineri, de la ora 10:00, până sâmbătă la aceeași oră, au fost prelucrate 242 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19.

26 September 2021

Un preot și-a pierdut viața într-un accident rutier cumplit

Un accident rutier mortal a avut loc, duminică seară, pe Drumul Județean 282, între localitățile Hănești și Vlăsinești. Un bărbat de 39 de ani, preot în comuna Avrămeni, a decedat, după ce a lovit cu mașina un cap de pod.


Potrivit echipajului de poliție direcționat la fața locului, acesta ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, pătrunzând pe contrasens și părăsind partea carosabilă, împrejurare în care a intrat în coliziune cu un cap de pod. El se afla singur în autoturism. Victima a fost preluată de un echipaj de ambulanță și supus manevrelor de resuscitare. Leziunile suferite s-au dovedit incompatibile cu viața, la scurt timp fiind declarat decesul. Bărbatul slujea în parohia din localitatea Tudor Vladimirescu.

26 September 2022

Povestea botoșănencei care a ajuns să creeze haine de damă și fetițe în București

Anca Mazilu este o antreprenoare talentată și plină de pasiune care a pus pe picioare un brand românesc de haine damă și fetițe, numit Clothes with Love. Născută în Botoșani, Anca a fost încă de mic copil pasionată de croitorie, design vestimentar și modele de haine inedite și versatile. După ani întregi în care Anca a creat ținute pentru ea, pentru colegele de școală și mai apoi pentru colegele de serviciu, în care a studiat și s-a perfecționat în arta croitoriei, a designului și a țesăturilor, în 2021 Anca și-a luat inima în dinți și a deschis un business frumos de fashion. În timp ce era în concediul de maternitate cu fetița ei, Alesia, alături de care acum ne prezintă frumoasele articole pe care le creează, Anca a construit brandul inspirațional Clothes with Love.

26 September 2023

Fost jurnalist din Botoșani, răpus de o boală cruntă

Un fost jurnalist din Botoșani s-a stins din viață după o suferință îndelungată, provocată de o boală rară și cruntă. Este vorba despre Radu Doruleț, cunoscut pentru activitatea de 15 ani în diferite instituții de presă, urmată de o carieră de consilier în administrație și politică. Radu Doruleț a fost un membru activ al comunității și a susținut diferite cauze umanitare și proiecte locale. A fost un om angajat și empatic, ceea ce l-a făcut să fie iubit și respectat de mulți, după cum îl prezintă apropiații.


Tragedia care l-a lovit în ultimii ani a fost diagnosticul său cu scleroză laterală amiotrofică (SLA), o boală neurodegenerativă progresivă care a avut un impact devastator asupra sănătății sale. A luptat cu curaj împotriva acestei boli nemiloase și a căutat sprijin financiar pentru a accesa tratamente costisitoare, cum ar fi medicamentul Edaravone. Lupta cu boala cruntă a fost pierdută, în noaptea de luni spre marți, pe secția de terapie intensivă a Spitalului Județean de Urgență. Fostul jurnalist avea 53 de ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Descoperă noile modele de garduri RUFSTER !

astăzi, 15:43

La RUFSTER fabricăm mai mult decât sisteme de învelitori pentru acoperișuri și fațade. Utilizând oțelul prevopsit ca materie primă, putem crea diverse produse pentru înch...

Evenimente sportive, culturale și religioase în atenția jandarmilor botoșăneni! (foto)

astăzi, 15:14

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani a suplimentat efectivele operative angrenate în misiunile de asigurare a ordinii și siguranțe...

(P) Modele de calorifere pentru baie care asigură funcționalitate și confort termic

astăzi, 14:57

Baia ta merită să fie un spațiu confortabil în care te poți relaxa după o zi lungă și obositoare. Alegerea modelelor de calorifere baie potrivite poate schimba complet atmosfera acestui ...