A bagat in spital un minor care ii furase cainele!

A bagat in spital un minor care ii furase cainele!

 Spitalul de Copii Botosani  

Un baiat de 17 ani, din Saveni, a ajuns pe patul de spital dupa ce proprietarul unui caine de rasa, pe care minorul il furase, i-a aplicat cateva lovituri in zona fetei.

Agresorul a fost sanctionat pentru provocarea de scandal in locurile publice, insa nici tanarul nu va scapa basma curata. El va trebui sa raspunda in fata legii pentru furt calificat.

"In urma sesizarii Spitalului Urgente Botosani privind acordarea de ingrijiri medicale minorului A. D., in varsta de 17 ani, din orasul Saveni, care prezenta un traumatism la mandibula, politistii botosaneni au efectuat primele cercetari care au stabilit ca in ziua de 24.06.2009, in jurul orei 13.10, victima a patruns prin escaladarea gardului in curtea unei societati din orasul Saveni, de unde a sustras un caine de rasa, proprietatea lui P. Dumitru", a precizat comisar Manuela Ieremie, putator de cuvant al IPJ Botosani.

Ulterior, proprietarul cainelui s-a intalnit cu suspectul si i-a cerut sa i-l restituie. Intrucat victima a precizat ca nu ar avea cunostinte despre cainele respctiv, P. Dumitru a reactionat violent aplicandu-i doua lovituri cu palma in zona fetei. Conflictul a fost aplanat la interventia organelor de politie care s-au deplasat la locuinta parintilor minorului unde a fost gasit cainele sustras si restituit propritarului.

"Avand in vedere aspectele constatate, in cauza se efectueaza cercetari fata de minor sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, iar in functie pozitia procesuala a acestuia si de numarul de zile de ingrijiri medicale necesare pentru vindecarea leziunilor ce i-au fost produse, cercetarile urmeaza a fi extinse si fata de proprietarul cainelui", a mentionat comisar Manuela Ieremie.

Pentru provocarea de scandal in locuri publice, P. Dumitru a fost sanctionat contraventional conform legii nr. 61/1991 care reglementeaza convietuirea sociala, ordinea si linistea publica.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog și polițiștii din Botoșani, în vizită educativă la elevii unui liceu din județ! (foto)

Thursday, 26 September 2024

Cu această ocazie, cei 70 de elevi prezenți și-au exprimat părerile cu privire la cauzele care conduc adolescenții către consumul de substanțe psihoactive și, împreună cu specialiștii ...

Un tânăr din Botoșani a rănit grav un câine, polițiștii l-au trimis în judecată!

Thursday, 26 September 2024

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în luna martie a.c., în timp ce se afla în drumul public, ar fi lovit cu o bâtă un câine ce aparținea unui vecin. Exemplar...

Simona Popescu și Dumitru Crudu: Poeți în dialog la Memorialul Ipotești!

Thursday, 26 September 2024

Întâlnirea va avea loc, începând cu ora 10.00, în Sala de conferințe a Primăriei Botoșani și va fi moderată de Lucia Țurcanu. SIMONA POPESCU (n. 1965, Codlea, Br...