9 septembrie pe Știri Botoșani. Prea multe angajări la Mavromati, salariat Nova Apaserv mort într-un bazin, Iohannis își anunță vizita la Botoșani!

O profesoară din Botoșani cere demisia ministrului Educației. Și ziua în care a fost semnat ordinul de achiziție a celor nouă vagoane de tramvai noi, moderne, destinate transportului în municipiul Botoșani.

9 septembrie 2009

Serviciile secrete, pe urmele lui Dinu Secrieru!

Liberalul Dinu Secrieru a declarat miercuri ca ii este frica sa mai foloseasca telefonul mobil, dupa ce a constatat ca este ascultat prin intermediul telefonului. "N-am crezut ca, dupa douazeci de ani de la revolutie, imi va fi frica sa am telefon mobil. Telefonul mobil este ascultat cu mare sete, indiferent ce prostii spui. Nu am crezut pana nu am verificat. Eram cu un avocat si cu un economist anul trecut, la o apa minerala, si discutam o problema juridica, si am spun ca am fost informat ca telefoanele sunt ascultate. La cinci minute dupa ce ne-am despartit, unul dintre noi a primit telefon, da, ati avut dreptate, sunteti ascultat, acesta a fost subiectul discutiei dumneavoastra. Daca vedem, la nivel de tara se produc arestari si condamnari numai pe baza de telefoane", a declarat Dinu Secrieru, membru in Biroul Politic Judetean PNL. Liberalul se arata inversunat de ceea ce se intampla cu serviciile secrete, precizand ca astfel se incalca principiile procedurii penale. "Dupa aceea, principiul identitatii mele ca persoana, a intimitatii, nu poate fi incalcata de orice, pentru ca nu suntem in stare de asediu. Acum cateva luni cineva din presa mi-a adus doua casete video, care erau de la un om de la servicii, care le daduse acelui reporter pentru a le face publice. Eu nici nu am avut curajul sa ma uit la ele si le am si acum incuiate undeva", a adaugat Secrieru.

9 septembrie 2010

Gabi Firea il contrazice pe Liviu Campanu: Si-a cunoscut mirele acum o luna!

Gabriela Firea a povestit ca il cunoaste pe Florentin Pandele de numai o luna de zile, chiar daca, joi dimineata, unul dintre cei care s-a declarat prieten al mirelui, senatorul UNPR Liviu Campanu, a recunoscut pentru Stiri Botosani ca stia despre nunta celor doi... inca de acum doua luni de zile! "Nu pot sa spun unde va avea loc petrecerea, asa a fost intelegerea. Eu stiu de aceasta nunta de doua luni. Daca nu ati auzit nimic de la mine inseamna ca sunt lucruri intime, pe care trebuie sa le respect. Daca ei se inteleg bine, si stiu ca sunt doi oameni OK, pentru ca ii cunosc pe amandoi, lucrurile sunt in ordine", a spus senatorul de Botosani Liviu Campanu, care a recunoscut ca a fost invitat la nunta, alaturi de toti liderii UNPR, formatiune politica din care face parte si proaspatul insuratel Pandele.

Pe senatorul botosanean il contrazice insa categoric insasi mireasa! "Pe Florentin l-am cunoscut personal acum o luna. Inainte, ne stiam doar din lumile profesionale in care activam", a spus vedeta in varsta de 38 de ani. Gabriela Firea a acceptat cererea in casatorie a lui Florentin Pandele (49 de ani) la noua luni dupa ce a ramas vaduva de barbatul ei, Rasvan Firea, alaturi de care si-a impartit viata timp de 17 ani. Cei doi au un baiat de 14 ani. In acelasi timp, Pandele a divortat dupa o casnicie care a durat 15 ani si din care au rezultat doi baieti, mai scrie Cancan. Gabriela Firea si Florentin Pandele s-au cununat religios in Antalya, la biserica ortodoxa din Gradina Tolerantei.

9 septembrie 2011

TAIFAS la Stiri cu Alexandru Negrescu: "Suntem un popor cu multe diplome, dar cu puține cunoștințe"

Matematician de excepţie, olimpic internaţional, profesor de elită, coautor de lucrări de specialitate, colaborator al unei publicaţii creştine. Botosaneanul Alexandru Negrescu, in prezent profesor de matematica la Iasi, este invitat la Stiri Botosani pentru a ne vorbi despre modele, despre tineri si idealurile lor, dar si despre societatea actuala, care "a castigat o libertate de care nu stie sa se foloseasca". Materialul, pe care il prezentam cu cateva zile inainte de debutul unui nou an scolar, este dedicat tuturor profesorilor care nu au renuntat sa creada in profesia lor, tuturor celor care mai cred ca respectul fata de aproapele nostru nu este doar o forma utopica de a trai.

-E clar ca ne aflăm intr-un spațiu extrem de degradat din punct de vedere social, politic, economic, educațional, moral. Care dintre aspectele enumerate vi se par mai îngrijorătoare, chiar imposibil de recuperat de generațiile viitoare?

Alexandru Negrescu: Dintre cele enumerate mai sus, mă neliniștește în principal degradarea moralității și a caracterelor semenilor noștri, iar de aici derivă și deteriorarea sistemului educațional. Trăim într-o societate în care tinerii refuză să adere spre calitățile adevăratelor modele și le înlocuiesc pe zi ce trece cu niste indivizi care, pe langă faptul că nu au ce virtuți să inspire, ne încurajează să adoptăm un stil de viață lipsit de integritate, în care a fi perfid face parte din normalitate. Într-un asemenea loc nu e posibil ca un sistem educativ să fie de succes. Toți tinerii termină un liceu, un procent foarte mare din numărul lor urmează o facultate. Suntem un popor cu multe diplome, dar cu puține cunoștințe. La ce folos? Consider că un examen de admitere în facultate ar reglementa cât de cât această situație. Mai mult…

9 septembrie 2012

VALI PETRARIU - Mi-a spus: "Fă în aşa fel ca lumea să nu mă uite"!

Nascut pe 28 aprilie 1960, la Gorbanesti, in judetul Botosani, despre Vali Petrariu putem spune, glumind, ca este karatistul pe care il cauta toti artistii! Si cea mai frumoasa calitate a karatistului fauritor de rame pare sa fie, de departe, prietenia. De aceea l-am rugat ca, in interviul acordat pentru cititorii Stiri Botosani, sa poposim asupra unui om care in mod cert si-a castigat un loc in istoria artei plastice romanesti: Mihai Bejenaru, de a carui memorie si opera Vali Petrariu s-a ocupat cu riguroasa sustinere. In numele prieteniei...  

-Pe 20 august 2012 s-au implinit 4 ani de cand a plecat dintre noi pictorul Mihai Bejenaru. As vrea sa asezam convorbirea de astazi sub semnul si in memoria ilustrului artist caruia i-ati fost foarte apropiat pana in ultimele sale clipe de viata. Cum l-ati cunoscut pe Mihai Bejenaru?

Vali Petrariu: Pe Mihai Bejenaru l-am cunoscut prin intermediul unor prieteni, in urma cu aproape 15 ani. Dupa ce ne-am apropiat, ne vedeam aproape zilnic iar duminica venea aici, in acest atelier. Povesteam, imi arata mereu ce a mai lucrat. Ne-am cunoscut inainte de a ma apuca eu sa fac rame, iar, mai tarziu, faptul ca inramam tablouri ne-a apropiat si mai mult. Mai mult…

9 septembrie 2012

Imobilele din Parcul Tineretului, verificate de politisti!

In perioada urmatoare, lucratorii Politiei Locale si cei ai Politiei Municipiului Botosani vor face verificari in Parcul Tineretului, in imobilele unde locuiesc cetatenii de etnie roma, pentru a vedea daca intr-adevar in locuintele date de stat locuiesc cei care au acest drept sau sunt si alte persoane in spatiul locativ respectiv.



Primarul Ovidiu Portariuc a precizat ca are informatii conform carora in locuintele din Parcul Tineretului sunt cazate, pentru diverse perioade de timp, si persoane care nu au dreptul de a locui acolo.

9 septembrie 2013

Gheorghe Sorescu: "S-au angajat foarte mulţi în zona nemedicală la Spitalul Judeţean"

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Sorescu, susţine că problemele financiare cu care se confruntă Spitalul Judeţean se datorează şi numărul foarte mari de angajaţi din zona nemedicală.


Potrivit acestuia, la Mavromati sunt aproape 650 de salariaţi incluşi în această categorie, fiind zone unde, potrivit lui Sorescu, deşi atribuţiile ar putea fi duse la îndeplinire de o singură persoană, sunt mai mulţi angajaţi.

9 septembrie 2013

Cât costă fântâna arteziană de la Bazar

Până la sfârşitul acestei luni va fi montată fântâna arteziană din sensul giratoriu de la Bazar, potrivit viceprimarului Cosmin Andrei. Fântâna a fost achiziţionată de municipalitate şi costă aproape 50.000 de lei.


Sensul giratoriu de la Bazar este cel mai mare din municipiu, acesta având 12,5 metri. "Acum se lucrează la cuva pentru fântână şi se va planta gazon. Sensul giratoriu va fi gata până la sfârşitul lunii septembrie", a spus viceprimarul Cosmin Andrei.

9 septembrie 2014

Iohannis vine la Botoşani pe 23 septembrie

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, şi-a reprogramat vizita la Botoşani şi va fi prezent la întâlnirea cu membrii şi simpatizanţii PNL-PDL în data de 23 septembrie. Întâlnirea va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, Iohannis urmând a sta la Botoşani câteva ore. Potrivit liderului PNL, Florin Ţurcanu, zilele următoare va fi definitivat programul vizitei lui Klaus Iohannis la Botoşani.

9 septembrie 2015

Nicolae Botgros a devenit cetăţean de onoare în localitatea natală a lui Enescu!

Nicolae Botgros a devenit cetăţean de onoare al localităţii în care s-a născut George Enescu, Liveni. Directorul Orchestrei "Lăutarii" din Chişinău a primit distincţia de cetăţean de onoare al comunei George Enescu la iniţiativa Fundaţiei "Nicoară" din Botoşani.

Alături de Nicolae Botgros au primit aceeaşi distincţie alte trei personalităţi din Republica Moldova: naistul Vasile Iovu, compozitorul Constantin Rusnac şi jurnalistul şi scriitorul Iulian Filip.

9 septembrie 2016

Bărbați căzuți într-un bazin de la o stație de epurare! Un angajat al Nova Apaserv a murit!

Tragedie, vineri la amiază, la Săveni! Un angajat al societății Nova Apaserv și-a pierdut viața, iar un coleg de-al său  a fost la un pas de a avea aceeași soartă după ce au intrat într-un bazin de la stația de epurare din oraș. Ionică N., în vârstă de 61 de ani, angajat al Nova Apaserv, a intrat în puț pentru a-l curăța dar la un moment dat a căzut la o adâncime de 8-9 metri, într-un spațiu îngust, unde era și apă.


Un coleg al său, angajat tot la operatorul de apă, Dorin A., de 46 de ani, a intrat în bazin pentru a-l salva, dar a leșinat din cauza gazelor. O a treia persoană, un bărbat de 38 de ani, care locuiește în apropiere, a auzit strigătele și a sărit în ajutorul celor doi muncitori. Bărbatul a intrat în bazin pentru a-l scoate pe bărbatul de 46 de ani, pe care l-a prins cu o funie și l-a ținut până la sosirea salavatorilor.

9 septembrie 2017

Edi Iordanescu: ”Am intalnit o echipa care a avut un parcurs excelent”

In urma victoriei de la Botosani, scor 3-1, Astra Giurgiu a acumulat 18 puncte si a urcat pe locul trei in clasamentul Ligii 1. La finalul partidei, Edi Iordanescu, antrenorul oaspetilor, a tinut sa-si felicite jucatorii pentru rezultat, dar mai ales pentru jocul prestat. ”Vreau sa-mi felicit echipa pentru joc, ma refer la joc si in mod special la rezultat. Sigur, daca rezultatul vine in urma unui joc concludent si consistent, atunci cu atat mai mult ne bucura acest lucru. Ne asteptam la un meci foarte greu, sunt multe motive pentru care spun asta. In primul rand intalneam o echipa care acasa reprezinta o forta, o echipa care pana la urma urmei era neivinsa pe teren propriu. Am intalnit o echipa care a avut un parcurs excelent pana in acest moment si cred ca are si forta sa depaseasca aceasta seara, o echipa care are aspiratii la Play-Off. Chiar daca lupta e lunga, in cazul unui esec se distanta adversarul nostru si nu era bine”, a declarat Edi Iordanescu.

9 septembrie 2018

Botoșănenii, ținta răutăților unor suceveni, în social media

Botoșănenii sunt ținta unor ironii cu mesaje dure venite din partea unor suceveni, viralizate în social media, de mai bine de patru ani. Subiectul cel mai atractiv al postărilor de pe pagina de facebook "Suceava tipică" îl constituie lipsurile județului Botoșani, din toate punctele de vedere: transport, administrație, cultură, comportamente sociale, turism etc. Afirmațiile de pe pagină nu sunt deloc nevinovate, depășind scopul de divertisment și instigând chiar la ură. Nimeni nu le-a atras atenția administratorilor, deși rezultatele activității lor în social media au degenerat, de multe ori, pătrunzând și în lumea reală. Despre idee, adminii paginilor au scris doar că este "primul proiect de acest tip din Suceava".

9 septembrie 2019

A fost semnat ordinul de achiziție a celor nouă vagoane de tramvai pentru municipiul Botoșani!

Primarul municipului Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur, a anunțat că a fost semnat ordinul de achiziție a celor nouă vagoane de tramvai noi, moderne, destinate transportului în municipiul Botoșani. “Oficialii MDRAP, partenerii noștri în acest proiect, au finalizat evaluarea achiziției și ministrul Daniel Suciu și-a pus în sfârșit semnătura pe documentul care dă undă verde acestei etape atât de importante pentru modernizarea transportului public botoșănean.


Valoarea totală a proiectului de achiziție a tramvaielor este de 86.863.840 lei, din care cota de cofinanțare pe care o va suporta municipiul Botoșani este de numai 1.557.276 lei. O veste minunată pentru noi toți! Un prim pas pentru a aduce transportul în comun din municipiu la standardele dorite de toți botoșănenii!”, a precizat Cătălin Mugurel Flutur.

MDRAP a lansat licitația pentru „Achiziționarea a 9 tramvaie unidirecționale cu lungimea de cca.18m destinate transportului public urban de călători”, vagoane ce sunt destinate orașului Botoșani încă de la mijlocul lunii mai a acestui an.

9 septembrie 2020

Un profesor din Botoșani cere demisia ministrului Educației: „Habar nu aveți pe ce lume trăiți!”

o profesoară din municipiul Botoșani și-a manifestat revolta cu privire modul în care ministrul Educației, Monica Anisie, gestionează începutul noului an școlar. Este vorba despre Florentina Dănila, care predă în cadrul Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga”. Aceasta solicită demisia ministrului, precizând că responsabilitatea este pasată pe umerii dascălilor. „Doamna Ministru, dați-vă DEMISIA urgent! Urgent!!! Habar nu aveți pe ce lume trăiți! Veniți și dați sfaturi aiurite și vă deranjează când oamenii vă pun întrebări punctuale. Ați lăsat toată răspunderea pe umerii noștri și veniți foarte veselă la TV și ne dați lecții! Habar nu aveți ce vorbiți! Dați sfaturi aiurite! Mai ales cele referitoare la copiii mici!”, a scris Florentina Dănilă pe Facebook.

9 septembrie 2021

Directorul DSP Botoşani, Monica Adăscăliţei, ameninţată în propriul birou de un botoșănean care are familia în carantină și care susține că nu există Covid

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, Monica Adăscăliţei​, a fost nevoit să sune la 112, în cursul zilei de joi, după ce un bărbat a intrat în biroul acesteia şi a început să o înjure şi ameninţe.

Acesta a ajuns în biroul directoarei motivând că o cunoaşte şi are o problemă de rezolvat cu aceasta, însă când s-a văzut în biroul acesteia a început seria de injurii. otivul era faptul că mai mulţi membri ai familiei sale au fost trimişi în carantină, din cauza depistării Covid la unul dintre membri. Bărbatul repeta că nu există Covid şi că totul este o invenţie, pentru ca membrii familiei să fie îmbolnăviţi cu forţa.

9 septembrie 2022

Eminentă în scaun cu rotile. O tânără din Dorohoi, șefă de promoție și bursieră a Academiei Române

O tânără de 18 ani, Oana Maria Silivăstru, bolnavă de tetrapareză spastică și scolioză dorsală este un fenomen al învățământului din nordul Moldovei. Deși a îndurat dureri cumplite încă din fragedă copilărie și a stat mai mult în scaunul cu rotile, tânăra din municipiul Dorohoi, județul Botoșani, a reușit să impresioneze prin performanțele sale școlare.


Oana Maria este olimpică și câștigătoare a numeroase concursuri școlare. În plus, a terminat Liceul „Regina Maria” din Dorohoi, o unitate de învățământ de elită, ca șefă de promoție. A intrat a treia pe listă la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, la Informatică. Mai nou, datorită performanțelor sale școlare, este unul dintre cei 10 elevi din țară care a primit o bursă de merit de la Academia Română.

9 septembrie 2023

Consiliul Judeţean a alocat 30.000 de lei familiei tinerei moarte în Maternitate

Consiliul Judeţean (CJ) a decis, vineri, alocarea unui ajutor financiar de 30.000 de lei soţului Alexandrei Ivanov, tânăra de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoşani, după ce a fost ignorată de cadrele medicale. Banii vor fi alocaţi lui Gabriel Ivanov, care are în grijă trei copii minori.

Alexandra Ivanov a murit pe 18 august, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie.  După ce a fost supusă unui set de analize şi a fost perfuzată, cadrele medicale au ignorat-o toată noaptea. Ulterior, starea ei de sănătate s-a înrăutăţi considerabil, decedând în Secţia de anestezie – terapie intensivă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Anastasia: Fata de 13 ani a plecat astăzi de acasă!

Monday, 16 September 2024

Minora a părăsit domiciliul în această după amiază, fără a preciza unde merge, iar din acel moment nu a mai putut fi contactată și nici nu a luat legătura cu familia. Podariu Anasta...

Ordinul de protecție, neluat în serios de botoșăneni: Încă doi bărbați arestați pentru încălcarea acestuia!

Monday, 16 September 2024

În urma probatoriului administrat s-a stabilit faptul că acesta ar fi încălcat ordinal de protecție provizoriu emis de polițiști, la solicitarea soției sale, pentru fapta de violenț...

BLOCADA la Botoșani: Aproximativ 50 de conducători auto au devenit pietoni în weekendul care a trecut!

Monday, 16 September 2024

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consu...