9 OCTOMBRIE: Ce se mai întâmpla prin Botoșani!

9 OCTOMBRIE: Ce se mai întâmpla prin Botoșani!
Oamenii politici sunt aceiasi, taberele se schimba! Va propunem o scurta intoarcere in timp, pe firul zilei de 9 octombrie: de la premiera filmului despre dorohoianul Crulic, la vesnicele lupte si calcule politice. Intr-o zi de 9 octombrie era investit in functia de subprefect Paul Secrieru, a carui moarte fulgeratoare, pe 15 iunie 2012, a incremenit de durere familia, prietenii si cunoscutii.  

9 otombrie 2011

Filmul despre botosaneanul mort de foame, intr-o inchisoare din Polonia, a avut premiera nationala! Filmul despre botosaneanul mort de foame, intr-o inchisoare din Polonia, "Crulic-Drumul spre dincolo", a avut vineri seara premiera nationala si a deschis Festivalul Anim`est. "Crulic-Drumul spre dincolo" este o documentare a cazului lui Claudiu Crulic, mort într-o închisoare din Polonia, după ce fost în greva foamei 90 de zile, ca semn de protest, pentru a-şi arăta nevinovăţia. Vocea lui Crulic este cea a actorului Vlad Ivanov, care spune povestea unui tânăr care a crescut la Dorohoi, îngrijit de mătuşile sale şi care toată viaţa a încercat să se descurce. În încercarea sa de a se descurca, Claudiu Crulic (Bobi, cum îi spuneau membrii familiei) a ajuns în Polonia unde, printr-o înlănţuire nefericită de evenimente, a ajuns într-o închisoare, acuzat de furt şi convins de nevinovăţia sa, a protestat în singurul mod în care putea face asta în închisoare: a intrat în greva foamei. Autorităţile române şi poloneze s-au arătat surde la cererile tânărului care a murit într-un spital, ajungând să nu mai fie recunoscut de familia sa. Cele cinci minute ale filmului, care au apărut pe internet cu câteva săptămâni înainte de premiera internaţională a filmului, la Locarno, au avut impactul care a făcut-o pe Anca Damian să creadă mai mult în misiunea proiectului la care a lucrat ani de zile, după cum a mărturisit autoarea, la Anim`est.
 

9 octombrie 2009

TURCANU: Domnul Tabuleac sa isi vanda Tuareg-ul, iar sotia domnului Radasanu sa lucreze pe gratis!

Liberalii sunt hotarati sa impiedice alocarea sumelor promise de Mihai Tabuleac salariatilor DGASPC Botosani, in sedinta extraordinara a Consiliului Judetean de luni. Singurul motiv, conform celor precizate de liderul PNL, Florin Turcanu, ar fi acela ca banii ar urma sa fie luati de la alte institutii bugetare.

"Nu se poate sa iei bani de la alte institutii pentru a plati salariile la DGASPC! In conditiile in care CJ nu are bani sa plateasca salariile, domnul Tabuleac ar trebui sa scoata Tuareg-ul la vanzare, sa reduca salariile personalului din cabinetul sau, iar sotia domnului Radasanu ar putea lucra pe gratis", a spus vineri Florin Turcanu.

Liberalul spune ca banii pentru salariile angajatilor din sistemul de protectie sociala trebuie sa provina de la Guvern, nu de la institutii botosanene, ai caror salariati ar putea avea de suferit ulterior.

"Domnul Tabuleac sa aduca bani de la Guvern, nu sa ia de la alte institutii. In aceeasi situatie ca la DGASPC sunt si primariile din judet. De ce sa apeleze la o sedinta extraordinara a CJ si sa nu apeleze la Guvern?", a completat Turcanu. In consecinta, liberalii nu au de gand sa sustina propunerea presedintelui Consiliului Judetean Botosani, de alocare a sumelor necesare salariilor angajatilor DGASPC din banii proveniti de la alte institutii.



  Elena Condrei, exclusa din PSD!  

Elena Condrei a fost exclusa din Organizatia PSD Botosani, in urma unei decizii luata joi de membrii Biroului Permanent municipal. Toti cei 18 membri prezenti au votat pentru excluderea Elenei Condrei, care este si consilier judetean, motivul invocat fiind inactivitatea in cadrul organizatiei, neachitarea cotizatiei la partid, dar mai ales absenta nemotivata de la ultima sedinta a Consiliului Judetean, sedinta in care PSD sustinea PNL in incercarea de schimbare a vicepresedintelui CJ, Cristian Achitei.  

Paul Secrieru, subprefect cu acte in regula!  

Vineri a depus juramantul de credinta noul subprefect de Botosani, Paul Secrieru devenind astfel functioar public in conformitate cu legea, oficialul primind si atributiile pe care le avea fostul subprefect, Viorica Afrasanei. "Un functionar public, fie el de executie, de conducere sau inalt functionar public, devine functionar public in conformitate cu legea atunci cand depune juramantul. Inainte de orice vreau sa-i multumesc colegei mele, doamnei Viorica Afrasanei, ca o perioada buna de timp am fost colegi, si vreau sa o asigur de faptul ca noi toti am avut cate ceva de invatat de la domnia ei, eu in special am avut de invatat din domeniul diplomatiei. Ii uram succes mai departe in cariera", a declarat Cristian Roman, prefectul Cristian Roman.

Printre parlamentarii Partidului Democrat Liberal, sefii Consiliului Judetean si angajati ai Prefecturii, a fost prezenta si Viorica Afrasanei, fostul subprefect, pentru a preda stafeta noului subprefect.

Odata instalat pe functie, Paul Secrieru considera ca s-a facut in sfarsit dreptate prin aceasta numire a sa in functia de subprefect al judetului Botosani.

"Consider ca s-a facut un act de dreptate prin numirea mea in functia de subprefect, avand in vedere concursul pe care l-am promovat la sfarsitul anului trecut. Referitor la sarcinile care imi vor revine, tin sa va asigur ca vom face o echipa buna in interesul judetului Botosani, si sper sa continui munca doamnei Afrasanei", a declarat Paul Secrieru, subprefectul judetului Botosani.


   9 octombrie 2008

Mihai Tabuleac a scapat de suspendare!

Prefectul judetului Botosani, Gheorghe Sorescu, a respins cererea lui Constantin Contac de suspendare a presedintelui Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac. Anuntul a fost facut chiar de presedintele CJ. Daca liderul PSD declara in conferinta de presa a partidului ca a actionat fara patima politica, Mihai Tabuleac reclama ca atitudinea vicepresedintelui Consiliului Judetean este bazata pe critici si amenintari.

"Daca va cistiga, nu contest. Vreau doar sa fie o solutie definitiva si irevocabila, ca sa fie lucrurile cum trebuie. Nu am cerut sa fie demis, ci doar suspendat pina la terminarea procesului", a spus Contac.

Contac a mai precizat, de asemenea, ca cererea de suspendare este facuta in baza unei decizii a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, care a dispus rejudecarea dosarului analizat de Curtea de Apel Suceava privind validarea presedintelui CJ dupa alegerile din vara.

In replica, Mihai Tabuleac a declarat ca vicepresedintele CJ cauta doar sa ii puna bete in roate.

“Simte ca este in pericol si vrea sa ma intimideze. De asta recurge la tot felul de critici si amenintari. Dar, asa cum exista colectionari de chibrituri, asa Constantin Contac este un colectionar de dosare", a declarat presedintele Consiliului Judetean, Mihai Tabuleac.
  

Candidatura pesedistei Viorica Afrasanei, conditionata de aspecte financiare  

Liderul Partidului Social Democrat, Constantin Contac, a declarat, in conferinta de presa, ca o sustine pe Viorica Afrasanei la candidatura in vederea alegerilor parlamentare din noiembrie.

“A fost un moment neprielnic pentru Viorica Afrasanei in legatura cu candidatura sa, dupa ce Bucurestiul a anuntat ca la Botosani va candida Sergiu Andon. Acum, insa, se pare ca Viorica Afrasanei are sustinere si la Bucuresti", a declarat Constantin Contac.

Daca aceste aspecte au fost lamurite, raman cele financiare.

“Viorica Afrasanei sta in cumpana in legatura cu aceasta candidatura, intrucat nu est sigura ca va reusi sa isi sustina financiar campania, pentru a fi la nivelul contracandidatilor sai", a completat Contac.
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
376

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
509

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
632

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...