9-11 mai, Botoşani: Concursul Interjudețean de Matematică "Dimitrie Pompeiu"

9-11 mai, Botoşani: Concursul Interjudețean de Matematică "Dimitrie Pompeiu"
În perioada 9-11 mai 2014 se va desfășura la Botoșani cea de-a XIV-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică "Dimitrie Pompeiu".

Competiția se adresează elevilor din clasele III-XI. Dintre județele invitate amintim: Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Iași, Maramureș, Neamț, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București. Concursul este organizat de Filiala Botoșani a Societății de Științe Matematice în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Primăria Municipiului Botoșani, Consiliul Județean Botoșani și Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Botoșani.

Manifestarea este dedicată botoșăneanului Dimitrie Pompeiu, matematician de talie internațională, de la a cărui naștere s-au împlinit anul trecut 140 de ani. Cu acest prilej a fost organizată la Botoșani și cea de-a XVII-a Conferință Națională a Societății de Științe Matematice din România.

Concursul a fost inițiat de domnul profesor Artur Bălăucă în anul 2001 și președinte (timp de 12 ani) a fost regretatul profesor universitar Dan Brânzei de la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iași.

Anul acesta, președintele concursului va fi domnul profesor universitar Radu Gologan de la Universitatea Politehnica din București, iar ca invitat de onoare va participa domnul profesor universitar Doru Ștefănescu de la Universitatea din București.

Filiala Botoșani a Societății de Științe Matematice din România


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Cum alegi tricoul perfect

astăzi, 16:15
8

Chiar dacă vremea de afară momentan nu este extrem de călduroasă, primăvara s-a instalat deja și este timpul să vorbim despre ținutele de primăvară. Fie că alegi să porți un tricou Guess,...

30 de ani de la moartea actorului din Dorohoi care a făcut istorie în teatru și film!

astăzi, 15:43
73

Ştefan Tapalagă s-a născut pe 4 aprilie 1933, la Dorohoi, oraș unde a urmat școala primară și liceul. În 1961 a absolvit cursurile Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică &qu...

Muzeograf din Botoșani, la protestul de la București: ”E destul! Totuși, eu când?”

astăzi, 14:57
46

Ce i-a supărat o dată în plus a fost o ordonanță de urgență emisă în ultimele zile ale lui 2023, care mărea salariile din educație, pe fondul inflației sporite și în urma ...